maanantai 25. elokuuta 2014

Korealaista Masun täydeltä (Masu Asian Bistro)

Niin ihania kuin Suomi-herkut ovatkin, alkaa sitä hyvin nopeasti kaivata korealaisiakin makuja uusien perunoiden ja ruisleivän kylkeen. Korealaista ruokaa on Suomessa tarjolla toistaiseksi harvakseltaan, mutta asiat ovat onneksi paranemaan päin, nimittäin keväällä Tampereelle avautunut Masu Asian Bistro tarjoaa myös korealaisia makuja muiden Aasian herkkujen ohella. Siispä kimchin ystävien ei enää tarvitse välttämättä askarrella omien kaalien kanssa, vaan helpotusta akuuttiin kimchihimoon on löydettävissä Hämeenkadulta.



Blogisti kävi testaamassa Masun Korean menun, joka koostui yhteensä kuudesta aasiahenkisestä ruokalajista. Ennen varsinaisen menun maistelua aloitimme illallisen baarimestari Kim Rantasen loihtimilla jännittävillä cocktaileilla. Mies valitsi lasiinsa "äijädrinkin", eli Gammel Danskista, kananmunan valkuaisesta ja pippurista sekoitetun juoman, kun taas blogisti nautiskeli ginin, limen ja korianterin mauista. Nam!  


Varsinainen menu aloitettiin Umami Mekyabetsu-annoksella eli valkosipuli- ja chiliöljyssä paistetulla parsakaalilla, cashew-pähkinöillä ja umamikastikkeella. Parsakaali oli mielestäni napakymppi, ja korealaisuutta oli löytynyt sopivasti mukaan chilin ja valkosipulin muodossa. Ainoa miinus tulee hieman liian isoista parsakaalipalasista, nimittäin puikoilla syödessä on hankala paloitella suupaloja pienemmiksi, ja vaikka blogisti toisinaan on varsin suurisuinen, ei leuat tahtoneet aina venyä parsakaalin mittoihin. 


Alkupalan jälkeen jatkettiin pienellä härkätartarilla, jonka pitkäaikaiset lukijat tunnistavat blogistin suosikki yukhwen sukulaiseksi. Lihan lisäksi suupalasta löytyi riisiviinietikkaa, chiliä, valkosipulia ja seesamöljyä, joten korealaiset maut olivat kohdallaan. Tartaria olisi mieluusti maistellut enemmänkin, mutta suupalan kokoinen annos oli sikäli riittävä, että vatsaan jäi vielä tilaa tuleville herkuille.


Seuraavaksi vuoroon tuli päivän sushi, joka vei makupalettia enemmän japanin suuntaan. Blogstille onnekkaasti päivän sushi koostui jättikatkaravuista, joiden lisukkeena oli asiaankuuluvat inkivääri, soija sekä nokare sopivasti tujua wasabia. Sushi on toki tamperelaisittain edelleen kovasti paljon suosittua, mutta omassa listauksessani välisushi oli ehkä Korean menun vaatimattomin osuus. Maku ja koko oli kohdallaan, mutta kevyemmän otteen sushi hukkuu helposti vahvempien korealaisten makujen joukkoon. 


Kun pienemmät annokset oli nautittu ja vatsa sopivasti puolillaan, siirryimme menun tuhdimpaan osuuteen, sillä pöytään tuotiin aimo annos soija-karamellilla valeltuja porsaanribsejä mustalla viinietikkakastikkeella höystettynä. Sormin syötävät ribsit olivat hauskan rentoa ja helppoa mutustettavaa, ja maku oli ribseissä enemmän kuin kohdallaan. Annos tosin oli suuri, ja lopulta blogistin silmien ja vatsan välillä käytiin mittavaa taistoa, kun silmät olisivat vielä vetäneet viimeisetkin luut kastikkeineen, kun taas vatsa ilmoitteli jo hälyttävästä täyttymisasteesta, ja jäljellä oli kuitenki vielä se oleellisin...


...eli härän sisäfilettä bulgogi-tyyliin, chiliä, soijaa ja yuzua. Bulgogin lisäksi pöytään kannettiin ehtaan korealaiseen tyyliin salaatinlehtiä sekä pikkelöityä retikkaa, porkkanaa ja ihka oikeaa kimchiä! Blogistia ilahdutti erityisesti aidon daikon-retikan löytyminen, sillä en ole vielä toistaiseksi Suomessa kyseiseen kasviin törmännytkään. Kimchiä maisteltiin toki ammattimaisin ottein, ja lopputulemana sekä blogisti että mies totesivat kimchin maistuvan ihan kimchille, tosin hieman suolaiselle korealaisiin serkkuihin verrattuna. Itse bulgogi-annos oli upea, joskaan ei ehkä ihan korealaisen bulgogin oloinen versio ohueksi siivutetusta fileestä. Korealaisittain bulgogi on usein hieman makeaa, ei lainkaan tulista ja se tarjoillaan ttugbaeki-versiona eli saviastiasta annoksittain tai isommalta, yhteiseltä lautaselta suoraan pöytägrillin päältä. Masun bulgogi oli esikuvaansa hienostuneempi ja taatusti suomalaiseen makuun sopivampi versio punertavalla kypsyysasteella, ja lihan alla ollutta papuseosta olisin voinut ahmia vaikka pelkältään riisin kera.




Kun maha oli aseteltu mukavasti viereiselle sohvapaikalle lepäämään, ehdotti tarjoilupuuhia mallikkaasti hoitanut Aki meille pieniä, raikastavia drinkkejä ennen menun päättävää jälkiruokaa. Baariguru Rantanen taikoi lasiin sitruunaa viidellä tapaa, jonka ansiosta vatsasta vielä löytyi kuin löytyikin jälkiruoan menevä kolonen. Blogisti rrrrakastaa sitruunaa, joten drinkki oli kuin tilauksesta tehty. Tai siis tilauksestahan se tietysti olikin tehty.


Jälkiruokapuoli olikin blogistille Korean menun eksoottisin osuus. Korealaisethan eivät jälkiruokia varsinaisesti tunne, eikä ravintoloissa ole yleensä minkäänlaisia jälkkäreitä tarjolla, jollei nyt kylmiä nuudeleita sinappi-etikkakastikkeella tai riisin keitinvettä lasketa sellaisiksi. Jälkiruoan virkaa toimittavat yleensä hienoimmissa ravintoloissa joko hedelmälohkot tai palan painikkeeksi tarjottu makea riisi-kanelijuoma. 

Masun jälkiruoka oli nimeltään kylmä kookoskeitto, ja se vei makumaailman Koreasta Kaakkois-Aasian suuntaan. Herkku koostui lautaselle annostelluista, ihanan pastellinvärisistä tapiokahelmistä, sitruunamelissasta, passion-hedelmästä sekä päälle kaadettavasta kookoskermasta. Hauskinta jälkkärissä oli useat erilaiset koostumukset: narskuvat passionin siemenet, pehmeät tapioka-helmet sekä kermainen kookoskastike. Juuri sopivan raikas ja hedelmäinen päätös maukkaalle menulle, joka toi mukavan kevyen fiiliksen täydestä vatsasta huolimatta. 


Kokonaisuudessaan olin erittäin tyytyväinen Masu Asian Bistron tarjontaan. Drinkit ja ruoat olivat maistuvia ja palvelu asiantuntevaa sekä osaavaa rennon letkeällä otteella. Plussaa Masu saa rohkeista ja ennakkoluulottomista yhdistelmistä sekä riittävän kokoisista annoksista. Lisäksi oli mukavaa, että pääruoat tuotiin tarjolle yhteisellä lautasella aitokorealaiseen tapaan, jolloin molemmat saimme annostella makupaloja omille pikkulautasille naposteltavaksi.


Blogisti suosittelee Masu Asian Bistroa lämpimästi ja voikin ilokseen kertoa, että syyskuun ajan kaikki Jalalla Koreasti -blogin lukijat saavat Masun Korean menusta 10% alennuksen käyttämällä tämän linkin takaa löytyvää alennuskoodia! Eli klikkaa linkkiä (löydät koodin myös etusivun välilehdeltä, heti Jalalla Koreasti -otsikon alta kohdasta Masu - syyskuun etu), tulosta sivu mukaasi tai vilauta sivua kännykkäsi selaimesta ravintolassa, niin pääset nauttimaan Korean Menua 10% edullisempaan hintaan. Etu siis voimassa koko syyskuun ajan, eli 1. - 30.9.2014. 

Lisätiedot sekä pöytävaraukset:



*postaus on tehty yhteistyönä Masu Asian Bistron kanssa. Mielipiteet ovat kuitenkin blogistin ihka omat.


13 kommenttia:

  1. Jestas mika määrä ruokaa! Eniten jäi kuitenkin mietityttämään näyttääkö tuo salaatin lehden päällä kököttävä pullea valkonaamainen ja punahattuinen tartartyyppi ihan sattumalta hahmolta vai oliko se taidokkaasti ja tarkoituksella luotu sellaiseksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu oli riittävästi ja oli hyväää!!

      Heeheheh, totta puhut tartartyypin suhteen; ihan kivan näköinen pullukka :P

      Poista
  2. Juu mustakin tuo tartarkaveri oli heti ihan hahmoon tehdyn naköinen :) Kuulostaa aika loistavalta ruokailukokonaisuudelta, tuo jalkiruoka toi tosin ikavia kaikuja omituisista Malesialaisista jalkkareista hrrrr jotka on top 10 kammotusruokien listalla, edelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvä kokonaisuus ja ei todellakaan tartte mennä Hesen kautta kotio :D

      Jälkkäri oli kyllä oikeasti hyvä - tuohon väliin ei olisi enää vatsa venynyt yhtään raskaampaan (esim suklaakakkuun tai vastaavaan), mutta tuo oli kevyt ja kuitenkin sopivasti makea. Mitäs siellä Malesiassa sitten niin kamalaa oikein on mahtanut ollakaan..? Ihan alkoi kiinnostaa :D

      Poista
  3. Tuohan näyttää ja kuulostaa ihan syötävätltä :D
    (sanoinko just noin korealaisesta ruuasta????)
    Pitäiskös heittää ennakkolulot roskiin ja kaivaa jostain seikkaluhenkinen kaveri mukaan. Tällaisissa tilanteissa olis aina ihan kiva kun olis siippa jolle vois sanoa, että lähdetäänpäs...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tämä on aasialaista suomalaiseen makuun taitettuna - tarkoitus ei kai ole ollakaan mikään ehdottoman autenttinen, vaan enemmänkin tamperelaisille maistuva kokonaisuus. Mielestäni kyllä oikein onnistunut; tulisuuttakaan ei ollut yhtään liikaa, ja jossei raaka liha houkuta, niin tartar oli kuitenkin aika pieni osanen tuossa kokonaisuudessa. Vatsa täyttyy taatusti ilman sitäkin! Suosittelen kyllä nyt jostain nappaamaan sellaisen kaverin, tai ota vaikka naapuri mukaan ;)

      Poista
  4. Hah - ihana tartar ukko ! :) Taytyy laittaa mieleen paikka, jos joskus eksymme Tampereelle. Meilla tuli muuten TV:ssa ohjelmaa kimchin teosta ja TV-kokki tatikin laittoi sen kolmeen kertaan muovipussiin (!) - ja kertoi,etta oma aitinsa joutui aina tekemaan kimchin autotallissa.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muovipussi on vielä vähän huono siihen hommaan, itse suosittelen kyllä esim. lasista purkkia tiiviillä kannella varustettuna! Mä kerran kuljetin kimchiä matkalaukussa koti-Suomeen viiden muovipussin sisässä ja matkalaukun avattuani totesin ihan kaikkien vaatteiden haisevan kaalille ja chilille...

      Poista
  5. Houkuttelevan oloinen ravintola. Nostan hattua yrittäjille, jotka tuovat uusia makuja suomalaisten ulottuville :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Masu on Hans Välimäen ravintoloita, vaikkei Hans nyt ihan itse tainnut sentään paistinpannun kahvassa heilua. Mutta upea paikka hienolla sisustuksella ja ennakkoluulottomalla ruoalla, vielä kun ehtisi käymään siellä niin, että maistelisi muidenkin maiden herkkuja!

      Poista
  6. Tuollainen jälkkäri maistuis mullekin, vaikka Petran komppaankin siinä, ettei tuon maailmanosan makeat "herkut" ole ihan mun juttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoinpa Koreassakaan mitään jälkkäriä tulee. Mutta tuo oli kyllä hyvä, erityisesti suomalaiseen makuun sopiva, tai ainakin mulle koska passion ja kookoskerma oli nam!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...