perjantai 22. elokuuta 2014

Lomailua Hämptonissa

Niin siinä sitten kuitenkin kävi, että elokuun pimenevät illat ovatkin pimenneet pääosin sadepilvien ansiosta, eikä leppoisia uintiretkiä ole enää viime viikonlopun jälkeen tullut tehtyä. Syksy tekee sittenkin tuloaan, halusin tai en, mutta ei se varsinaisesti haittaa. Nimittäin takaisin Koreaan palattuani tulen vielä ikävöimään Suomen raikasta ilmaa, kirpeämpiä aamuja ja vilpakkaa auringonpaistetta, kotipuolessa kun hellettä on todennäköisesti luvassa vielä monta viikkoa. Mies totesi tänään metsälenkillä, ettei ole koskaan Koreassa kokenut vastaavanlaista, raikasta ilmaa. Tosin täytyy myöntää, että Suomessa huomasi heti, miten ihanalle suomalainen ilma tuoksuu; metsälle, merelle ja puhtaalle. Sen sijaan suomalaiset eivät sitten tuoksukaan niin kovin hyvälle: Koreassa kun miehet (sen kummemmin kuin naisetkaan) eivät haise hielle tai muutenkaan pahalle, mitä nyt ehkä vähän sojulle. Mutta Suomessa...huhhuh, mitä lemahduksia kaupungilla kävelee vastaan!

Viilenevä sää ei siis sinänsä haittaa, mutta joka päivä kymmenen kertaa toistuvat sadekuurot ovat tehneet suunnitelmille tepposet. Ei huvita kotimaan matkailu, ei Särkänniemi, ei kaupunkikierrokset, kun taivaalta sataa kuin saavista kaatamalla. Mutta onneksi auringonpaistettakin mahtuu mukaan. 

Viimeistä Suomiviikkoa ollaan vietetty muun muassa Hämptonissa, alias Hämeenlinnassa. Suurta äksöniä ei ole ollut näköpiirissä, mutta sitäkin enemmän virkeänä herättyjä aamuja, päivätorkkuja, pitkiä aamiaisia lehdenluvun (ja ruisleivän!) parissa, päivätorkkuja, uusia päivätorkkuja ja kaupungilla ajelua. Marenkikakkua, mustaherukoita suoraan puskasta ja voipullaa mummun kahvipöydästä. Tänään poikkesimme virkistäytymässä Ahveniston maauimalassa, jonka sopivasti lämmitetty allas veti puoleensa enemmän, kuin viereinen, muutamia asteita vilpakampi järvivesi. Ja vielä piti matkalla pysähtyä ottamaan muutama kuva Hämeen linnasta, jota korealainen ystäväni S ihmetteli taannoin netin välityksellä.

Lomaa siis, sanan varsinaisessa merkityksessä. Kun voi herätä torkuilta, juoda kupin kahvia ja kellahtaa takaisin sohvalle sateen ropistessa peltikattoa vasten.

Suklaamarenkia ja tuoreita marjoja, aah.
12 kommenttia:

 1. Kuulostaa täydelliseltä! Tärkeintä on varmasti kuitenkin että pääsee nauttimaan lomasta Suomeen vaikkei sää aina olisikaan paras! Ihanaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, loma on aina lomaa, kuten tuossa allakin todetaan! Ja onhan se tärkein syy tulla Suomeen kuitenkin ne ihmiset, ei ne säät :)

   Poista
 2. Hämpton! hah hah! kivoja kuvia..harmi, että meni kelit nyt tällaisiksi...mutta loma on aina lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiköhän näihin päiviin vielä aurinkoakin riitä! Ja hellettä on tosiaan luvassa sitten taas kotopuolessa, oletettavasti...

   Poista
 3. Ihastuttava Hämpton :) Ois tosi mukavaa, jos jaksaisit joskus jakaa tuon herkullisen marenkikakun ohjeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje löytyy täältä: http://www.leila.se/recept/bakverk/leilas-franska-marangtarta/index1,23.htm?id=2756 (tosin se on ruotsiksi). Oli kyllä herrrkullista miehen siskon tekemää kakkua.

   Poista
 4. Voi mika kaakku! namnam! Suomen ilma tosiaan tuoksuu ihan omanlaiselleen, juuri kuten kuvailit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakku oli namnam, ja erityisesti marjat on namnam!! Niitä onneksi saa vielä puskista lisää :)

   Poista
 5. Toden totta, että noita haisuleita kyllä tulee vastaan kaupungilla... Olisipa aasilaisten hikigeenit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aasialaiset ei ikinä haise hielle. Ihme juttu kyllä, koska olen (todistettavasti) nähnyt, että kuntosalilla 30-asteen helteessä ne kyllä hikoilee. Se ei vaan haise millekään... (toisin kuin Suomessa. Kyllä haisee!)

   Poista
 6. Hienot kuvat Hämton castlesta :) Olisi saanut minun puolestani kesä jatkua vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainahan se sais jatkua. Mutta on syksyn tulossakin ihan oma tunnelmansa, joten siinä mielessä en pistä pahakseni tätäkään. Nyt sienimetsään, siis... ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...