lauantai 23. elokuuta 2014

Niin mikä tonga?

Ylpeyttä äänessään blogisti ilmoittaa, että on tullut valituksi huikean hienoon matkablogien joukkoon, nimittäin tästä eteenpäin sivubanneria komistaa "Suomen parhaat matkablogit" -vimpain, josta klikkaamalla pääsee kurkistamaan ympäri maailmaa matkailevien suomalaisbloggareiden kirjoituksiin. Suosittelen lämpimästi tutustumista sivustoon!
Mutta jotta ulkosuomalaisblogi täyttäisi matkablogin määritelmän, pitää tietysti blogistin myös kirjoittaa matkustamisesta, siis mielellään muustakin kuin Suomen ja Korean välillä matkustamisesta. Onneksi materiaalia on tulossa, sillä viime vuodesta poiketen päätimme tänä vuonna viettää kesälomastamme vain puolet Suomessa ja toisen puolikkaan reissussa kaukokohteessa. Lähtökohtana oli, että johonkin kauas tarttis päästä, joten sukelsimme netin syövereihin etsimään parasta paikkaa palmujen alla (sillä kyllähän palmuja olla pitää!).

Mutta onpa uskomatonta, miten monta iltaa saa surffata netissä etsiessään juuri parasta matkakohdetta kaikkine täydellisine piirteineen! Ja kun täydellinen kohde on löydetty, alkaa tietysti vimmattu nettifoorumien läpiluku, jonka jälkeen voikin todeta, että unelmien lomaparatiisi on joko kaikkien mahdollisten mannerlaattojen yhtymäkohdassa ja loma-aikaan juuri pahimmassa taifuuni-, tulva-, tsunami- ja maanjäristyssesongissa, tai että malaria, ebola, rutto ja tiesmikä kuolemantauti tarttuu juuri tässä paikassa melkeinpä 110-prosenttisella varmuudella, tai että kaikki majoitukset on jo myyty venäläisille turisteille, tai että ainoa mahdollinen lentoyhteys lennetään mustan listan yhtiöllä ja se kestää noin 28 tuntia. Ilman välilaskua. Ja vessaa.

Ja mikäli pankkitili ei ole pohjaton tai lomapäiviä käytettävissä kuukausikaupalla, ei kaikkia kohteita voi valita kerralla. Niinpä aloitin rankkaamisen lähtemällä tärkeimmistä kriteereistä liikkeelle, ja sain kuin sainkin loputonta listaa hieman supistettua. Pähkinänkuoressa kerrottuna halusimme lomakohteen, jonne emme todennäköisesti Suomesta lähtisi, jossa on lämmintä ja joka on pahimpien turistimassojen ulottumattomissa. Tai jossa ei ainkaan parveile liikaa suomalaisia tai korealaisia. Koska haaveilemamme loma-aktiviteetit muodostuvat kokolailla snorklaamisesta, syömisestä, relaamisesta ja kahdenkeskisestä ajasta, piti kohteen olla meren rannalla ja luonto lähellä. Pitkään puntaroimme vielä Havaijin suunnalla; sitä puolsi kohtuumittaiset suorat lennot Soulista, mutta vaakakuppi kippasi lopulta kuitenkin toiselle suunnalle.

Joten syyskuun alkupuolella hyppäämme koneeseen päämääränä Tyynenmeren Cookinsaaret ja Rarotonga, jossa lojumme merenrantabungalowissa viikon verran. Rantalomailun jälkeen vietämme vielä kolme yötä Uudessa-Seelannissa, ja vaikka Auckland on syyskuun alussa ilmeisesti melko vilpakka, lämmittää blogistia suuresti ajatus mahdollisesta viinitilakierroksesta ja hulppeista maisemista. 

Tosin se, mikä blogistia ei sitten lämmitä lainkaan, on yhden kymmentuntisen ja kahden 16-tuntisen lentomatkan änkeäminen kolmen viikon sisään. Ja sitten on vielä ne Islannin uhkaavat tuhkapilvet... kunhan siis reitti Koreaan vielä pysyisi auki, niin luottanen siihen, ettei mitkään maailman tuulet voi tuhkapilveä sentään eteläiselle Tyynellemerelle lennättää. Eihän, eihän...?!


Hankalaa, ellei jopa mahdotonta paikallistaa valtamerestä kyseinen saari. Eli en siis edelleenkään oikein tiedä, mihin tarkalleen ottaen olemme menossa...

Kuvat lainassa internetin maailmasta (täältä ja täältä)

Innostuksen tunteita herättää myös tieto siitä, että ryhävalaiden muuttokausi on käynnissä juuri matkamme aikana, ja bungalowin edustalla saattaa tuolloin vilahdella suurehkoja pyrstöjä...

Mutta nyt kaipaisin vinkkejä lukijoilta; oletteko käyneet Uudessa-Seelannissa? Jos, niin mitäs kivaa Aucklandin liepeillä ehtisi tehdä parissa päivässä? Majoitus on jo varattu, joten yöt vietetään kaupungissa, mutta kaikki päiväretkivinkit otan suurella kiitollisuudella vastaan!


21 kommenttia:

 1. Oi, mikä ihana matkakohde! Jään kieli pitkällä odottamaan matkaraporttiasi.

  Arvaas, kenellä sen sijaan on kahden viikon päästä lomamatka Islantiin? Nykyinen mantra on ollut "posahda, posahda, posahda". Pahoin pelkään, että menee lomareissu myttyyn :(

  Minä kävin vuonna 2001 Uudessa-Seelannissa ja vietimme muutaman yön Aucklandissa. Muistot eivät ole aivan tuoreet, mutta mieleen on jäänyt Devonportin alue. Maisemat sieltä kohti Aucklandin keskustaa ovat kauniit, talo söpöisiä ja kahvilat rantakadulla hyviä. Kiipesimme siellä olevalle kukkulalle. Sky Towerissa olisin halunnut käydä, mutta emme sitten ehtineetkään sinne. Lisäksi kävimme Parnellsin ruusutarhassa, joka oli toki hieno, mutta ruusut ovat aika samanlaisia kaikkialla. Asuimme siinä Parnellsin alueella, jossa oli vanhoja komeita huviloita ja muutenkin todella viehättävä alue. Kävimme myös Kelly Tartonin akvaariossa, silloin vetonaulana oli kunnon pingviinialue.

  Ruoka ja viini oli hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Sky toweria ollaan itekin ajateltu ja joku kukkulalle kiipeäminen olisi myös hyvä. Ruusutarha taitaa sen sijaan jäädä väliin (koska seurueen miespuolinen siitä tuskin innostuu) mutta viiniä ja ruokaa tankataan varmasti!!

   Poista
 2. "unelmien lomaparatiisi on joko kaikkien mahdollisten mannerlaattojen yhtymäkohdassa ja loma-aikaan juuri pahimmassa taifuuni-, tulva-, tsunami- ja maanjäristyssesongissa, tai että malaria, ebola, rutto ja tiesmikä kuolemantauti tarttuu juuri tässä paikassa melkeinpä 110-prosenttisella varmuudella, tai että kaikki majoitukset on jo myyty venäläisille turisteille, tai että ainoa mahdollinen lentoyhteys lennetään mustan listan yhtiöllä ja se kestää noin 28 tuntia. Ilman välilaskua. Ja vessaa."

  Voi jestas, että mä repesin tämän luettuani. Kuulostaa niin minulta, kun etsin syitä, miksi EN voi mennä johonkin. Olen loppujen lopuksi melko nirso matkailija ja moni kohde putoaa pois melko heppoisin syin. Aina välillä koitamme miehen kanssa venyä hieman kauemmas mukavuusalueelta, mutta todella nopeasti palaamme takaksin matakkohteissa ns. "sivistyksen"pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja kaikki typot saa kaupanpäälle :)

   Poista
  2. :)

   Jostain on yleensä tingittävä, tai vähän epämukavuutta jossain vaiheessa siedettävä, että pääsee hienoihin paikkoihin. Joko se on se turistisuus (eli että ihanassa paikassa on ihan liikaa muitakin) ja meidän tapauksessa se taitaa olla se lentokoneessa vietetty aika; lennot ovat aivan järkyttävän pitkät, mutta lohdutuksena voi ajatella, että Suomesta ne olis vielä 10 tuntia pidemmät. Ja kyllä sen jaksaa, kun tietää, mikä perillä odottaa! Paluulennolle voikin olla astetta vaikeampi tsempata itseään... :D

   Poista
 3. Wau kuulostaa aikamoiselta unelmalomalta, ainakin meikalaisen! Matkarapsaa odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on unelmaloma meillekin. Tai ainakin toivotaan kovasti niin!! Rapsaa tulee ihan taatusti, luultavasti enemmän kuin kukaan jaksaa lukea :)

   Poista
 4. Tässä jutussa viimeinen hlö suosittelee paikkoja Aucklandista :)
  http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2014082118570265_ma.shtml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvä! Kaikki jutun tyypit tosin korostaa, ettei Uuteen-Seelantiin kannata ollenkaan lähteä alle kahdeksi viikoksi, että melkeis minimissään kuukausi ainakin :D

   Poista
 5. Joskus mainitsin että Aucklandista pohjoiseen löytyy upea kaurimetsa, massiivisia ikivanhoja puita:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Waipoua_Forest

  On sinne vähän ajamista, mutta hyvin päiväretkenä menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa ihan hyvältä päiväreissulta, ajelu noissa maisemissa on tuskin tylsää sekään, vaikka oliskin vähän pidempi matka. Paitsi että se vääränpuoleinen liikenne....

   Poista
  2. Itse en ole tuota vasemmalla puolella ajamista pitanyt kovin vaikeana, siihen tottuu tosi nopeasti. Johtuneeko siitä etten muuten ajale kovin paljoa.

   Paljon pahempaa on ollut vasemalla ajelun jälkeen palata oikealle puolelle. Jotenkin siihen ajamiseen on keskittynyt niin paljon että se jää "päälle".

   Poista
 6. Rotorua ja Taupo taitaa olla pohjoissaaren kovimmat toimintakeskukset, niistä löytyy oikeastaan ihan kaikkea aktiviteettiä mitä vaan voi kuvitella. Uusseelantilaiset on erinomaisen hyviä järjestämään aktiviteettejä. Zorbingia, luolaraftingia, laskuvarjohyppyjä jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rotoruaa kaikki suosittelee, mutta jostain syystä mä en oikein ole vielä hoksannut, että mitä siellä on? Täytyy siis ehkä ottaa selvää... ;)

   Poista
  2. Me kävimme Roturuassa. Sinnekin oli aikamoinen ajeleminen. Roturuassa on vulkaanista aluetta, jossa on erilaisia lampia tuliperäisiä vesimassoja: vihreää, oranssia, you name it. Sitten on kiehuvia mutalammikoita ja geysiirejä. Erittäin mielenkiintoinen alue. Hotelleissa voi sitten kylpeä alueen mineraalivedessä.

   Jos nyt päätyisitte ajamaan Roturuaan, niin ehdottomasti suosittelen Waitomo cavesia. Siellä on kiiltomatoja luola täynnä ja on kuin liikkuisi avaruudessa. Luolassa mennään veneillä hipihiljaa.

   Poista
 7. Matkasuunnitelma kuulostaa ihanalta! Liityn matkaraportin odottajien jonoon. :) Kokemukset Cookinsaarilta ja Rarotongalta kiinnostavat erityisesti, sillä itsellänikin on tarkoitus suunnata niille seuduille alkuvuodesta. Saarten valinta vain on vaikeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pitkän tovin itsekin punnitsin eri vaihtoehtojen välillä, mutta turvallisuuden, aktiviteettien, majoituksen ja loma-ajan optimoinnin kannalta Raro oli paras vaihtoehto. Tosin jos aika ja rahat riittävät, niin Aitutakilla kannattaisi varmasti myös poiketa; meillä se jäi tällä kertaa väliin, mutta Rarollakin on varmasti viikoksi aivan riittävästi snorklattavaa ja nähtävää!

   Ja kerrothan sitten, mihin saareen / kohteeseen lopulta päädyt!! :)

   Poista
  2. Kyllä vain: raporttia tulee osoitteeseen unelmatrippi.blogspot.fi. Raro kuulostaa kyllä kivalta!

   Poista
 8. wau! kuulosta hyvältä matkasuunnitelmalta ja Uusi Seelanti...Sinne pitäis joskus päästä. Onnitelut myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos...!

   Uudessa-Seelannissa olisi varmasti nähtävää viikkokausiksi, mutta tällä kertaa nyt sitten vain pikaisempi visiitti. Australia on ollut haaveissa myös, mutta kun siellä ei näin kesäaikaan oikein ole riittävästi lämpöä, tai sitten pitäisi matkustaa vähän eri puolelle (joka vaatisi taas viikkokaupalla enemmän aikaa kuin mitä nyt oli käytettävissä). Mutta ehkä kipinä jää kytemään, ja joskus vielä saamme mahdollisuuden pidemmälle Uuden-Seelannin ja Australian reissulle.

   Poista
 9. Ihan on uudet alueet meikäläiselle, joten odotan innolla postauksiasi tuoltapäin maailmaa. Näyttää paratiisilta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...