torstai 28. elokuuta 2014

Takaisin Koreassa

Täällä ollaan taas, kuuppa sekaisin aikaerosta ja silmät auki kuivuneena unettoman yön sekä hellääkin hellemmän lentokoneilmastoinnin myötä. Korea otti blogistin vastaan eilen aamuyhdeksältä kosteanlämpimällä tuulahduksella, kuumalla auringonpaisteella ja lopulta vähän painostavalla Gangneungin sadesäällä. Vastoin kaikkia odotuksia kämppä oli edelleen pystyssä: ei yllättäviä kaasuräjähdyksiä, vaikka kaasuhana olikin jäänyt lukitsematta; ei vesivahinkoa, vaikka pyykkikoneen hana oli unohtunut auki eikä edes tuholaiskuoriaisten invaasiota kaurahiutalepussiin, vaikka paperipurkit jäivätkin hyllyyn apposen auki. Yksi aika kurttuiseksi mennyt kurkku sentään löytyi jääkaapista ja viherkasvit olivat muuttuneet ruskeakasveiksi, joiden elottomiin lehtiin lienee turha enää tankata vettä. Mutta muuten siis kaikki hyvin.

Suomen syyssateista takaisin Korean kesään

Blogistia piti kuvata, mutta Bätmän varasti shown viuhahduksellaan

Hieno kesäloma ja paljon tuli ehdittyä kaikenlaista. Vähän jäi ikävä kirpeitä omenoita, marjapuskia ja kaupan ruisleipävalikoimaa. Kissojen rapsuttelua ja ystävien kanssa vietettyjä kahvihetkiä. Iltoja rantasaunan hämärässä ja savustettuja ahvenia. Ja perheen kanssa keittiön pöydän ääressä istuskelua. Mutta on sentään yksi juttu, jota en todellakaan jää kaipaamaan, nimittäin...


...hirvikärpäset! Ei varmasti tule ikävä.

8 kommenttia:

 1. Hahaa - ma inhoan kanssa hirvikarpasia ja niita en kylla kaipaa yhtaan! Ihan kamala otokka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina aatellut, että hämähäkit on mun ykkösinhokki, mutta hirvikärpäset alkaa kiilata jo niidenkin edelle. Ne on vielä ällöttävämpiä, koska ne lentää ja ne ryömii tuolla hiusten seassa ja ....yööök!

   Poista
 2. Borta bra, men hemma best! Olipa se koti missä tahansa. Niinpä niin, ne huonekasvit. Kesälomien jälkeen näkyy kaikissa saksalaisissa "viherlandioissa" ja "rautioissa" olevan massoittain tarjolla edulliseen hintaan isokokoisia viherkasveja. Mistähän ne kauppiaat arvaavat, että monilla ihmisillä pakkaa olemaan kotonaan noita ruskeakasveja. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joopa. Mulle oli yllätys, että mun pienen pieni basilikan alku olikin selviytynyt ja kasvanut komeasti pituutta, meinasin jopa heittää sen taimen roskiin ennen matkaa kun ajattelin, ettei se kuitenkaan selviä. No hyvä etten heittänyt, kohta saadaan nauttia vielä oman puskan basilikaa!

   Poista
 3. Sellaista se on. Aina kai joku ikävä ulkosuomalaisella. Ja joku mitä ei ole ikävä. Kannattaa kai liioitella niitä mitä ei ole ikävä, niin asettuu taas paremmin? Onpas blogistilla kaunis takki vai paita vai mekko???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pidetään hirvikärpäset aktiivisesti muistissa ainakin ensi vierailuun saakka :D

   Takki on Nanson Paulakukka-sadetakki: äiti oli voittanut sen jossain kilpailussa, mutta pienen koon vuoksi sain sen omaan käyttöön. Aika kivoja nämä nykyajan sadetakit, kun eivät edes hiosta pahasti!

   Poista
 4. Tervemenoa ja tuloa idän kotiinne. Kauniita kuvia Suomesta :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos :) Suomi näyttäytyy ihan uudella tavalla kuvauksellisena nyt, kun on hetken katsellut maailmaa täällä toisella puolella palloa!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...