perjantai 19. syyskuuta 2014

Aasian olympiahuumaa

Toissapäivänä pyörähti Incheonissa käyntiin 16 päivän mittaiset "Aasian olympialaiset" eli Asian Games -kilpailut. Joskin suomalaisittain hieman tuntemattomat kisat, ovat aasialaisten omat ottelut jotakuinkin mittavaa mallia, kun osallistujina on yhteensä 14 500 urheilijaa 45 eri maasta ja tapahtuman puitteissa pyörii myös 13 500 vapaaehtoista kisatyöntekijää. 

Kisameininki oli nähtävissä tiistai-iltana myös lentokentällä, jossa pyöri kymmenittäin mätsääviin verkkareihin sonnustautuneita nuoria aikuisia. Lentokenttäkioskit ja -kaupat olivat varautuneet kisavieraisiin asianmukaisesti asettamalla kaikki urheilijoille tärkeimmät tuotteet, kuten sojun ("this is soju, the authentic Korean alcohol; you feel like Psy already!"), puhelukortit ja italialaiset suklaavohvelit esille englanninkielisten esittelyjen kera. 

Kazakstanin voimistelija Anna Alyabyeva

Korealaiset ovat kuitenkin ihmeissään, sillä 17. Asian Gamesit ovat alkupäivien valossa osoittautuneet kävijämääriltään pettymykseksi. Syitä on haettu jopa viime huhtikuisesta Sewol-lauttaturmasta lähtien aina pohjoiskorealaisten cheerleaderien puuttumiseen asti. Mikä siinä mahtaakin olla, että vielä puoli vuotta lauttaturman jälkeen kaikki mahdolliset kansalliset takaiskut sysätään onnettomuuden syyksi? On peruttu lasten kesäleirejä, on kerrottu kesälomasesongin yllättävästä hiljenemisestä ja talouden negatiivisista luvuista, joihin kaikkiin syynä on Sewol. Eiköhän olisi korealaisten jo aika päästää irti turmasta ja suunnata katseet tulevaisuuteen?

Myanmarin jousiampuja Nay Myo Aung

Mutta pohjoiskorealaisten cheerleaderien peruutuksen aiheuttaman yleisökadon kyllä ymmärrän. Blogisti itsekin myöntää suunnitelleensa kisakatsomoon istahtamista vielä alkukesästä, kun uutiset pohjoisten huutojoukkojen osallistumisesta kantautuivat korviini. Sittemmin pohjoinen ja etelä ajautuivat jonkin sortin kiistaan muun muassa matkakustannuksista ja ties mistä, jolloin Pohjois-Korea päätti perua cheerleadereiden osallistumisen ja blogisti veti kisalippunsa jäihin. Vaikka huutojoukot jäivätkin kotiin, on Pohjois-Korealla silti kisoissa melko uljas 273-henkinen kisadelegaatio ja yhteensä 150 urheilijaa, joiden on todennäköisesti parempi myös pärjätä, tai muuten ei ole kotiin tulemista. Eiku....


2 kommenttia:

 1. Onko Olympialaisten virallinen kisajuoma Soju :)? Taalla oli uutisissa maininta naista kisoista mutta muuten ei kai mitaan televisioida tanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, soju voi hyvinkin olla :D

   Pitäis oikeasti mennä katsomaan noita kisoja, mutta jotenkin kun paikallistenkin suhtautuminen on aika välinpitämätöntä, niin ei itsekään ole innostunut kunnolla.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...