perjantai 5. syyskuuta 2014

Kohti Cookinsaaria

Koko Korea aloittaa tänään valmistautumisen chuseokiin, paikalliseen kiitospäivään. Varsinainen chuseok osuu tänä vuonna kuukalenterin mukaisesti maanantaille 8. syyskuuta, mutta suurin osa korealaisista on vapaalla vielä tiistain, osa keskiviikonkin. Täten siis edessä on yksi vuoden pisimmistä lomista ja sen totisesti huomaa. Blogisti miehineen matkustaa kauas pois, kohti Uutta-Seelantia ja Cookinsaaria yhteensä kolmen lennon verran. Ensimmäinen etappi on Tokion Naritan lentokenttä, jonne lähtö tapahtuu kolmen jälkeen iltapäivällä. Mutta koska chuseok-loma on myös korealaisille yksi harvoista mahdollisuuksista matkustaa ulkomaille, oli lentokentällä odotettavissa maailmanlopun ruuhka. Siispä lähdimme Soulista matkaan ennätykselliset viisi tuntia etukäteen, ja pitää myöntää, ettei edes oltu turhan ajoissa! Sen verran luppoaikaa jäi, että lyhyt blogipostaus vielä heitetään matkaan, mutta muuten koko viisi tuntia tuli tehokkaasti käytettyä. 

Ei yhtään hassumpi ilma Incheonissakaan. 


Lisämaustetta ja pientä jännitystä vatsanpohjaan tuo myös se, että molemmat välilaskut sekä Tokiossa että Aucklandissa tulevat olemaan tiukkoja, aikaa on vain tunti. Siten siis voi jo ennustaa, että ainakin 75% todennäköisyydellä matkalaukkumme ei todellakaan tule perille Rarotongan lentokentälle, vaan saamme niitä odotella luultavasti päivän jos toisenkin. Mutta ei huolta; bikinit mahtuivat mainiosti käsilaukkuun!

Ja koska Rarotonga on todennäköisesti hyvin epämääräisten ja lähes olemattomien (tai ainakin hyvin kalliiden) nettiyhteyksien päässä, pääsen postailemaan matkakuvia vasta paluumatkalla Aucklandista. Olen kuitenkin ajastanut vähän luettavaa reissun ajaksi, joten blogia voi käydä välillä kurkkaamasta lomailusta huolimatta. 

9 kommenttia:

 1. hyvää lomaa! t. let's go/ Sari

  VastaaPoista
 2. Oikein mukavaa ja rentoa lomaa!

  VastaaPoista
 3. Oih, oikein ihanaa lomaa! Taalla odotellaan innoissaan matkajuttuja kun paasette takaisin kotiin!

  VastaaPoista
 4. Hyvaa matkaa ja matkapostauksia odotellessa !

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa matkaa! Liityn matkapostauksia odottavien joukkoon. :)

  VastaaPoista
 6. Hyvaa reissua ja matkarapsaa odotellessa :)

  VastaaPoista
 7. Hyvää matkaa. Jään myös odottelemaan niitä kuvamuistoja.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...