torstai 25. syyskuuta 2014

Syksyä ilmassa

Syyskuu alkaa olla lopuillaan ja kesä tuntuu menneen ohi hujauksessa. Mies ihmetteli kuluneella viikolla, mihin hukkui se Korean kesä, viikoloput merenrannalla ja myöhäiset grilli-illalliset hiostavassa kuumuudessa? Tuntuu, kuin Koreassa kesää ei melkeinpä ollutkaan. Toki oli kesälomaa, mutta sehän vietettiin ihan muilla mailla.

Kuluneella viikolla olemme saaneet nauttia kahden aasianmatkaajan seurasta, kun pitkällä matkalla olevat ystävät ajoittivat Korean vierailun reissusuunnitelmiensa lomaan. Perinteiset nähtävyydet on kierretty ja matkaajat ovat saaneet tutustua Gangneungiin myös omin päin emännän ja isännän viettäessä pitkää päivää toimistolla. Huomenna suunnataan Hyundain nokka kohti Soulia viikonlopun viettoon, jonka jälkeen reissumiehet jatkavat kohti Filippiinejä ja blogisti ottaa sinivalkoiset siivet Suomeen, jälleen kerran. Tällä kertaa Suomen reissu kuluu kuitenkin työasioiden parissa, joskin on ihanaa päästä taas äidin lihapatojenkin ääreen.

Mistä tietää, että syksy on tulossa? Siitä, että vuorillekin kiivetään jonomuodostelmassa.

HC-kiipeilyä korealaisittain: joukko mummoja ja pappoja tuli vastaan köysiniput kaulassa, kypärät päässä ja pelit sekä vermeet yllään. Ihmettelimme, miten ikäihmisetkin uskaltautuvat pystysuoralle vuorenrinteelle, kunnes tajusimme heidän käyvän siellä ainoastaan ottamassa kuvia, jonka jälkeen matka jatkui (pelit ja rensselit kilkattaen) taas rappuja pitkin takaisin vuoren juurelle. Mutta ajatus (tai selfie) on tärkein?

Asenne oli ainakin ammattimainen...


Syksylle on luvassa mieletön määrä äksöniä; on vieraita, on reissuja, on matkusteluakin. Jossain rakosessa pitäisi ehtiä kaivamaan korean kirjat naftaliinista ja jatkaa harjoituksia. Mutta blogsti toteaa, että onpa ihanaa olla välillä kiireinen!

Pitkälle on siis tultu niistä päivistä, kun liki kaksi vuotta sitten astuin matkalaukkuni kanssa Korean maankamaralle. Alun perin kahden vuoden komennus on sittemmin kasvanut vielä ylimääräiseen "plus yhteen", ja eräänä aamuna pohdin, miltä nyt tuntuisi, jos olisimme pysyneet alkuperäisessä suunnitelmassa? Olisiko tavarat jo pakattu muuttokonttiin, montako ystävää olisimme jo hyvästelleet? Mitä olisimme Koreasta hamstranneet (no kimchiä tietenkin!) ja millaisilla fiiliksillä odottaisimme Suomeen paluuta? Onneksi kaikki nuo ovat edessä vasta vuoden kuluttua. Nyt on siis vielä aikaa käydä kiipeämässä kaikille lähitienoon vuorille, lätkiä chilisoosia kaalinlehdille ja treenata kieltä paikallisten kanssa. 


Kun vieraat tiirailevat nähtävyyksiä, on blogistilla aikaa keskittyä epäolennaiseen. Tässä oltiin joukolla siistimässä museon nurtsia kynsisaksi-tyyliin.


Operaatio patsaiden pesu.

Kuka olisikaan uskonut, että kännyköiden luvatussa maassa on edelleen puhelinkoppeja, ja vieläpä käytössä!? Tosin oikeanpuoleinen pappa puhui kyllä puhelinkopissakin omaan kännykkäänsä...

16 kommenttia:

 1. Voi ei noita kiipeilijäselfieitä ja puhelinkoppi sai juuri ihan uuden, nykyaikaisen merkityksen :D Korealaiset on kyllä ihanan huvittavia. Ollaankohan me suomalaiset vähintään yhtä huvittavia korealaisten mielestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä luulen, että korealaiset hieman kohottelis kulmakarvojaan katsellessaan suomalaista saunailtaa, jossa ensin saunotaan sekasaunassa alasti, vihdotaan ja lopulta hypätään avantoon :D

   Poista
 2. makee toi puhelinkoppikuva!!! Koreaan on joskus päästävä. t. Shanghain Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelinkoppikuva tuli eteen ihan yllättäen :D Hauska kuva omastakin mielestä. Oon monesti tiiraillut puhelinkoppeja kameran kanssa, mutta nyt kerrankin osui joku paikalle ihan tositoimissa!

   Poista
 3. Mua on naurattanut Koreassa hirveästi ne kaikki todella vakavissaan olevien vaeltajien näköiset korealaiset, jotka sitten kuitenkin vain käpöttelevät suunnilleen moottoritien levyistä, asfaltoitua loivasti ylämäkeen nousevaa tietä lähimpään kahvilaan (ja ottamaan selfiet näköalapaikalla, totta kai!). Parhaimmassa tapauksessa vieläpä sojupullo taskussa. ☺

  Hyvää ruokaa Koreassa kyllä on. Ehdit vielä vuoden ahmia kimchiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joops, korealaiset jos ketkä ovat äärimmilleen varusteurheilijoita! Erityisesti pyöräilyssä, vaeltamisessa ja golfissa pitää olla tuhansien eurojen vermeet ennenkuin edes lähdetään kokeilemaan koko lajia...

   Poista
 4. Ihanaa etta tuli viela +1 teille, jaisin kylla muuten kaipaamaan aika vahvasti korelaisia juttuja blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonkin miettinyt, että kun bloggauksesta on tullut niin rakas harrastus, niin mitäs sitten vuoden päästä??

   Poista
 5. Heh, noita vuorikiipeilijäselfietä :D Mutta tuleehan siitä hyvää matskua facebookiin, kun käy patsastelemassa milloin missäkin vermeissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja Koreassa selfiet ovat kyllä NIIN tärkeitä. Pitää varmaan itsekin kohta ostaa sellainen selfienottovarsi kännykän lisävarusteeksi :P

   Poista
 6. Tosi hauska tuo viimeinen kuva. Turkissakin oli muuten puhelinkoppeja ja niitä ahkerasti käytettiin. Ja myös postissa saattoi nähdä vielä väkeä soittamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu täällä ihan absurdilta, kun kansa suurinpiirtein elää kännykkäkulttuurista. Mutta hyvähän se on, että nuo "antiikkiset" kopitkin ovat vielä olemassa, jos vaikka oma kännykkä hajoaa tai vastaavaa! :D

   Poista
 7. Mä en edes osaa kuvitella tässä 2+1+?-meiningissä sitä paluun hetkeä. Haluan ehdottomasti jossain vaiheessa palata, mutta mitä ihmettä me siellä edes tehtäisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Itse oon kyllä tehokkaasti kadottanut kaikenlaiset hetkessä elämisen taidot, kun täällä elää koko ajan jossain tulevaisuudessa, miettien mahdollista seuraavaa vuotta ja että mitä sitten tapahtuu kun TAAS muutetaan... PItäis vaan ottaa päivä tai viikko (tai edes kuukausi) kerrallaan ja jättää ne seuraavien vuosien murehtimiset tulevaisuuteen.

   Poista
 8. Ootko muuten tutustunut korealaisten omaan sosiaaliseen mediaan, missä ne noita selfieitään jakavat ? Aiemmin ne ei olleet facebookissa vaan jossain syworldissa, kakaossa ja naverissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Kakaoo käytän itsekin, naveria harvemmin (ainoastaan googlen täkäläisenä korvikkeena) ja tosta syworldista en ole koskaan kuullutkaan...! Aika monet kaverit on FB:ssäkin, mutta itse oon aika huono facettaja, joten en paljoa kavereitakaan siellä seuraile. Paitsi ne hehkeät selfiet ja kunnon photoshoppikuvat ovat kyllä pistäneet silmään :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...