sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Astetta stressaavampi vaelluskeikka

Useimmitenhan sitä lähdetään luontoon nauttimaan raikkaasta ilmasta, lintujen laulusta, kauniista maisemista ja reippaasta liikunnasta. Ja toisinaan sitä lähtee upeisiin ruskamaisemiin vain todetakseen takaisin tullessaan olevansa huomattavasti väsyneempi ja stressaantuneempi sekä pinnan kiristyneen äärimmilleen. Onneksi kireinkin pinna löystyy muutamassa tunnissa, ja jo nyt voin kuvia katsellessa vain naureskella pienelle päiväpatikallemme. 

Kohteena oli siis Sogeumgangin vuori, "pikku Geumgang", joka on nimetty Pohjois-Koreassa sijaitsevan, kuuluisan Geumgangin mukaisesti. Sogeumgangin suosituimpia kohteita on Guryongin vesiputoukset, joita on kolmen kilometrin matkalla yhteensä yhdeksän. Guryong tarkoittaa yhdeksää lohikäärmettä, yhtä kutakin vesiputousta kohden. Tällä kertaa vaellus ei ollut fyysisesti raskas, sillä nousua oli matkalla loivasti, mutta henkisesti parituntinen kävelyreissu oli melkoinen koettelemus.

Oli ihan uniikki idea lähteä juuri tuonne, onneksi löydettiin tämä koskematon paratiisi. Ja ette sitten kerro kenellekään, tai muuten täällä on kohta kaikki....

Tuosta vasemmalta pääsee ohittamaan tuon punatakkisen ja sitten oikealta sinipukuisen ohi, laitetaanpas töppöstä toisen eteen, niin päästään perille ennen muita...

Voiko olla, että onnistuin ottamaan kuvan ilman yhtäkään korealaista?

Kimppaselfietä ottamassa...


Jo heti parkkipaikalla tajusimme suuntaavamme putouksille noin sadantuhannen korealaisen kanssa, ja lähtöportille kävellessämme meinasimmekin luovuttaa leikin heti alkuunsa. Jatkoimme kuitenkin sitkeästi "kun nyt kerran tänne saakka tultiin". Korealaiset olivat todella sankoin joukoin liikkeellä; vaellusvaatteet kahisten ja sojupullot repussa kilisten pisteltiin mäkeä ylöspäin loppumattomana jonona. Koko kolmen kilometrin matka ylös ja saman verran takaisin kuljettiin jonomuodostelmassa satunnaisten kiirehtijöiden koukkiessa jonon pieniin kolosiin. Tymäkkä kyynärpäätaktiikka ja muita huomioimaton asenne takasi parhaat tulokset, mutta blogisti miehineen pysytteli kiltisiti muodostelmassa. 

Kännykän selfievarsi on tänä vuonna tullut oleelliseksi osaksi vaellusvarustustaSelfie vesiputoustaustalla varren kera.


Josko suurimmaksi osaksi korealaisten etuilu ja jonossa koukkiminen vain kiristi hermoja, oli muutamassa paikassa turvallisuuskin hieman koetuksella. Kivisen ja kostean polun mukaillessa kallionjyrkännettä ilman kaidetta ja korealaisten tuuppiessa kylkeen saattoi blogistiltakin livahtaa muutama ärräpää, tosin kohteliaasti ihan suomeksi vaan. Puoliksi tosissamme mietimme, milloin vasemmalta ja oikealta ohi pyristelevät korealaiset alkavat pyrkiä jo jalkojemme välistäkin eteenpäin päästäkseen... Ja koko ohittelun vaiva kun oli jotakuinkin turhaa, sillä jonoa riitti perille saakka ja takaisin - kaikkihan me kuitenkin olimme menossa tasan samaan paikkaan.


Olisikohan blogistikin ollut paremmalla tuulella, jos mukana olisi ollut muutama vihreä pullo?
Vielä yksi selfie. Varsi vaatii vähän säätöä.

Voitte vain kuvitella, miten paljon tässä kohtaa tuoksahti kuivattu mustekala ja kimchi

Mutta josko sitten matkaa tehtiin kireissä tunnelmissa, olivat maisemat kuitenkin vaivan arvoiset. Yli 20 asteen lämpötila, värikäs ruska ja pilvetön taivas takasivat upean vaelluspäivän ja Guryongin putouksetkin näyttäytyivät lopulta paljon vaikuttavampina, mitä olimme osanneet odottaa. Ehkäpä lohikäärmeiden putouksille palataan vielä joskus, kun vaellussesonki on hiljaisempi ja korealaisia matkan varrella noin satatuhatta vähemmän. 

Eväsjuomia kotimatkaa varten

Ja vähän muutakin evästä, vaikkapa käpyjä ja juuria.
Parkkipaikka oli busseja piukassa

Ennen kotimatkaa vielä pakollinen parkkipaikkapiknik. Koska autojen keskellä asfaltilla vain on niin mukava istua ja nautiskella.

24 kommenttia:

 1. Kiitos päivän nauruista :) Joku siis todellakin käyttää noita selfieavustimia! Siellä on varmasti markkinaa myös Lontoon muotiviikoilla julkistetulle selfie-kuvia ikuistavalle hatulle =)

  Kiitos myös mainiosta blogista! Olen laiska kommentoimaan, mutta luen säännöllisesti.ja pidän kovasti kirjoitustyylistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. selfie-hattu?! Kerrotko heti, mistä niitä saa, niin tuon ne Koreaan ja alan miljonääriksi :D En ole vielä moista nähnyt, mutta takuuvarmasti ois hitti...

   Poista
  2. Tällainen =) http://www.pocket-lint.com/news/130921-forget-the-selfie-stick-acer-made-a-glittery-selfie-sombrero-for-london-fashion-week

   Poista
 2. Luulin, että meillä oli paljon osallistujia, mutta ei tietysti noin paljon ! En tiedä, onko tämä vain alueellista, mutta täällä kaikki tervehtivät toisiaan - siis vastaantulevia ja vaikka siinä ei nyt aikaa tuhlaannutkaan, aika monta kertaa sitä tuli sanottua 'Good Morning' ! Ja meillä oli paljon koiria polulla ja oma tapani on 'jutella' myös jokaisen koiran kanssa.... mutta täytyy sanoa, että kukaan ei ohitellut huonosti eikä kyynärpäitä käytetty. Myöskään noita 'selfie-varsia' ei näkynyt...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itävallassa tuli aina myös "gruss gott", kun vuorella mentiin, mutta täällä vain satunnaisesti. Suurin osa lienee vielä sitä, että haluavat erityisesti tervehtiä ulkkareita, mutta etenkään noin ruuhkaisina päivinä ei paljoa tervehditä.

   Poista
 3. Tuosta selfie-varresta on tosiaan tullut Aasiassa mieletön hitti! Niitä oli myynnissä Japanissa, Koreassa, Kiinassa ja Hongkongissa joka paikassa (Hongkongissa näytti olevan edullisin hinta). Vietnamissa noita ei ole tullut vielä vastaan, mutta ei ole toisaalta tullut käytyä otollisilla markkinoilla katselemassakaan.

  Tuo ruuhka on jotakin käsittämätöntä. �� Ja töniminen. Kuten kirjoitit, niin aika turhaltahan se tuntuu, kun koko porukalla on joka tapauksessa sama määränpää. Luulisi, että sitä ennemmin käyttäisi aikansa maisemista nauttimiseen kuin kyynerpäiden heiluttamiseen. Maisemat kun näyttivät kuvien perusteella olleen melko mahtavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat oli mahtavat. Itsekään ei ehtinyt niitä katsoa, kun oli kiire tuijottaa jalkoihinsa, ettei kompuroi, mutta sitten oli vielä ne "superkorealaiset" joiden on pakko juosta (!) tuolla polulla, niin taatusti eivät katsoneet maisemia sitten tippaakaan. Toisin sanoen muutamille tuolla vaeltaneille ei näyttänyt olevan tärkeää matka eikä määränpää, vaan se, että saa mahdollisimman monta ohitusta :D

   Poista
 4. Ei sentään selfie-varsia kolmijalalla? Niitä on alkanut näkyä täällä. Upeat maisemat, mutta todellakin sympatiat hermojen koettelusta. Tavallaan Korea olisi monesti tosi paljon mukavampi paikka, jos täällä olisi vähän vähemmän korealaisia... :D Ruskaterveisin erakkosuomalainen Soulista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sentään - vielä!
   Mies yhtyy tuohon "vähän vähemmän korealaisia" sanontaan. Oma versioni siitä on, että Korea olisi tosi kaunis paikka, jos korealaiset eivät olisi rakentaneet mitään. (tämä lähinnä tulee mieleen matkalla Donghaeen)..

   Poista
  2. Pitää todellakin paikkansa sekin. :P Kyllähän niitä betonilähiöitä Suomestakin löytyy, mutta... Mua viehättää erityisesti täkäläisten sähkösuunnittelu noin kaapeloinnin osalta. (Tai sitten ei.) On jotenkin vaikea sanoa, miten sitä kuvailisi... :D

   Poista
 5. Jonokävely luonnon helmassa raastaa kyllä hermoja. Ens kerralla vaan oikeat eväät mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens kerralla pitää mennä taksilla, että voi ottaa omat juomat reppuun! :P

   Poista
 6. Upeat maisemat :) Vähemmän mukava ryysis.
  Islannissa ihmettelimme selfievarsien suurta suosiota. Eurooppalaisista britit näyttivät estottomimmilta selfievarsikäyttäjiltä. Kuulemma niitä oli viikonlopun I love me messuilla myyty edullisesti, joten eiköhän viimeistään kesään mennessä niitä näy suomalaistenkin kourissa :) Kohta alkaa oikein itseänikin jännittää, että pitääkö kesän lomamatkaa varten hommata kepposillekin selfiekepakko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on vaikea kuvitella, että suomalaiset ihan noin estottomasti käyttäisvät sitä vartta. Korealaiset käyttää joka paikassa, myös vanhemmat miehet ja naiset. Yhtään ei nolostuta :D

   Poista
 7. Joukossa aina mukavampaa. Vai oliks se, että joukossa tyhmyys tiivistyy? Luulen, että suomalaisten lisäksi ei ole montakaan kansaa, joka nauttii siitä, että paikalla ei ole ketään muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mietittiinkin, että on niin vaikea samaistua tuohon korealaisten ajatukseen siitä, että se paikka on paras, missä on eniten muita ihmisiä. Siis että kukaan ei menisi tuonne, jos siellä "olisi pakko" olla yksin. Ehkä me suomalaiset vaan ollaan outoja erakkoja...

   Poista
 8. Siis apua tuota ihmismäärää! Paikka näyttää kyllä aivan ihastuttavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmismäärä oli kyllä yllätys itsellenikin; toistaiseksi heittämällä ruuhkaisin vaellus!

   Poista
 9. Kääk, ymmärrän kyllä jos hermot vähän kiristyi tuossa joukossa! Ja mä näin tänään ekan kerran tuollaisen Selfie varren ja en edes eka tajunnut että mikä se on :)

  VastaaPoista
 10. Minusta on jotenkin hirvean sympaattista, etta korealaiset osaa hyodyntaa ja ottaa ilon irti yhdessa ja ulkona syomisesta, vaikka sitten parkkipaikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessä syöminen on yksi korealaisuuden oleellisimpia tapoja - yksin syöminen koetaan suorastaan nolona ja muutenkin omituisena sekä säälittävänä.
   Sen sijaan sillä ei ole mitään merkitystä, missä syödään; parkkipaikka kelpaa ihan mainiosti :D

   Poista
 11. Voi ei, tuli mieleen viime bayram kun vein tytön bussilla elaintarhaan...olisi pitanyt tajuta turvoksissa olevasta bussista etta ei ehka kannata hypata kyytiin. Puolenpaivan jalkeen ainoa mita yritimme oli selviytya ulos sielta ruuhkasta, yhtaan elainta emme enaa siina vaiheessa nahneet massan keskelta, bussi oli palatessa niin taysi etta ekaan ei mahduttu, kerrassaan kamala paiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuulostaa kamalalta! Meidän retkellä sentään päästiin sinne, minne oltiin menossakin, vaikka sitten ärräpäiden saattelemana... Mutta niin se vaan on, että suomalaiset inhoavat ryysistä ja tungosta. Lomalle lähtiessäkin yritän aina etsiskellä paikkaa, jossa mahdollisimman vähän muita, tai ainakin hiljainen majoitus ja autio ranta jne :D Mutta harvoinpa siinä onnistuu, ellei sitten mene jonnekin sademetsään oman onnensa nojaan.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...