tiistai 21. lokakuuta 2014

On taas niksipirkan aika

Edellinen Chosun Ilbo -lehden tip of the day -niksipirkkaosio oli sen verran suosittu, että päätin tehdä uuden kokooman kaikkien kodinhenkien / -hengetärten jokaipäiväiseksi hyödyksi. Näitä lukiessa tulee kyllä etäisesti mieleen, että noinkohan kyseiset vinkit koetaan hyödyllisiksi muissakin maissa, vai mahtaako taas mennä only in Korea -osastolle...

Vinkki vanhentuneen maidon käyttöön: sekoita veteen ja suihkuta viherkasveille! (Miksi??)


Parantaaksesi mustekalan tai kalmarin makua, keitä se retikkavedessä. (Tai jätä syömättä kokonaan?)

Pitääksesi perhematkalla hammasharjat järjestyksessä, leikkaa kumihanskojen sormenpäät irti ja pujota hammasharjat reikiin. (Ei lisättävää...)

Saadaksesi nuudelit maistumaan paremmilta, lorauta sekaan viinaa ennen tarjoilua. (Blogistin suosikkivinkki; samalla tempulla (ja oikealla annostuksella) myös mustekalat, kalmarit, kivipiirat, kalanpäät ja leväkeitotkin maistunevat paremmilta...)

19 kommenttia:

 1. Heh, kiitos nauruista taas kerran! Tuo viimeinen kohta eli viinakikka tosiaan taitaisi toimia vielä paremmin juottamalla viinat syöjille ennen tarjoilua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on hyvä mainita erikseen tuossa, että pitää lisätä se viina sinne nuudeleihin ennen tarjoilua... :D Ja sitten pari lasillista vielä kannattaa ottaa jälkeenkin.

   Poista
 2. No ei mitaan lisattavaa :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Näitä on ihan mieletön määrä siellä lehden sivuilla, ja aina naureskelen, että aikamoisia niksejä. Vaikka varmaan jotkut ihan toimiikin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On kyllä aika sympaattinen kaikkiaan. Menisköhän nää läpi Suomen Pirkka-lehden niksipalstalla?

   Poista
 4. Hehee, en voi olla miettimättä sitä vanhan maidon hajua viherkasveissa?!? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa mä mietin, että vanhan maidon haju on kyllä... noh, pysyy ötökät (ja kaikki muukin) poissa!

   Poista
 5. No joo, pitää käyttää rutkasti mielikuvitusta, jos haluaa kumimustekaloishin tai instantnuudeleihin jotakin makua. Mutta minua kiinnosti maidolla ruiskuttaminen tosissaan. Austraalialaiset ovat tutkineet asiaa ja todenneet, että 1:9 suhteessa vedellä laimennettu maito ruiskutettuna on näemmä tehokas aitoa harmaahometta (erysiphceace) vastaan usealle koriste- ja hyötykasville . Se ei tosin saa olla hapantunutta maitoa vaan mieluiten vasta lypsettyä luomumaitoa.Laitoin hakusanaksi milk gardening ja löysin mm. http://www.abc.net.au/gardening/stories/s1484689.htm Voisi siihen ehkä käydä Satamaidonkin purkkimaito tai Valion Venäjän kaupasta myymättä jäänyt. Pitää keksiä uusia markkinoita nääs. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluusti mäkin tuoretta maitoa laittaisin :D Jos ollenkaan. Voihan olla, että tepsiikin hyvin. Mä en ole viherpeukalo (josset jo sitä arvannut), joten en osaa sanoa, enkä ajatellu kokeilla

   Poista
 6. Hahhaa, vinkit heti käyttöön :D. Minusta muuten tuntuu, että jostain olen lukenut, että viherkasvien lehtiä kannattaisi pyyhkiä maidolla, niistä tulisi näin kiiltävämpiä ja vihreämpiä, tai jotain. En ole koskaan kokeillut, siksi mun kukat varmaan aina kuolevatkin ja ovat muuten rumia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että tulisi, mutta eikö ne samalla ala haista aika pahalta? :D

   Poista
 7. Vinkki vanhentuneen maidon käyttöön: sekoita veteen ja suihkuta viherkasveille! (Miksi??)

  Kiilto! Toimii myös homeeseen.
  Nimimerkillä: Viherpeukalo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa!! Kiitos :)
   Mutta miksi nimenomaan vanhaa maitoa??...

   Poista
  2. Mihinhän se mun kommentti taas katosi?
   Mutta siis veikkaan että säätäväisyys syynä ja ehkäpä siinä on jotain hyviä bakteereja. Itse opin tuon mummoltani, ja pula-aikana ei ainakaan juomakelpoista maitoa kukille hölvätty.

   Poista
 8. Kiiitos tiedosta. Ja jos juo itsensä tajuttomaksi, sen jälkeen voi syödä myös ne kumihanskat hammasharjoineen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, mun mielestä se hammasharjavinkki kertoo hyvin korealaisten hampaidenharjaus-fiksaatiosta, hammasharjoja on joka puolella ja voin kuvitella, että matkalle lähdön hetkellä jokainen perheenjäsen haluaa ottaa ainakin kolme harjaa per lurkki mukaan... :)

   Poista
 9. Hoh. Mun kommentti on kadonnut :/ Blogger on sekoillut ihan omiaan viime aikoina. Tai aina, mutta erityisesti nyt. Jain nimittain miettiin sita, etta miksi kumihanskasta pitais ne sormet leikata pois, jos just ne suojaa hammasharjojen paita..? Ja kun kuvassakin hanska on ihan ehja :) Kesahelteella on varmaan kiva, kun kasvien lehdilla on maitoa... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hm, mulla kans nykyään joka toinen kommentti jättää tulematta, bloggeri sekoilee jotain omiaan. Ja sitten harmittaa, kun kirjoitti pitkän vastauksen ja se häipyy jonnekin... :(

   Mä ihmettelin myös tuota leikkaamista tuossa hanskavinkissä ja yritin miettiä, että onko tässä nyt joku käännöskukkanen tai muu kyseessä, mutta jaa-a. Ei auennut mulle..

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...