perjantai 31. lokakuuta 2014

Pala kakkua

Mies sai torstaina työtutulta tuliaisen Japanista. "Kakkua vaimollesi", totesi japanilainen. Ja kauniiseen laatikkoon kätkeytyi todellakin ihan kokonainen, hurjan korkea suklainen sienikakku. Laatikon sisältä löytyi sekä tarjoiluehdotuksia että ohjeistusta erilaisiin koristuksiin, mutta miten ihmeessä sitä pitäisi leikata ja syödä kakkua, joka on 25 senttiä korkea?

Päädyimme leikkaamaan kakusta ensin vaakatasossa viipaleen, jonka sitten palastelimme pienemmiksi paloiksi. Ja kuten niin usein korealaistenkin kakkujen suhteen, myös tämä kakku kuulosti kyllä hyvältä, mutta ei oikeastaan ollut juuri minkään makuinen. Sinänsä kyseinen sienikakku toimisi hienosti esimerkiksi täytekakun pohjana, ja hurjan korkeasta kakusta saisi itse asiassa tehtyä kaksikin pientä täykkäriä laittamalla hieman kermaa ja täytettä väliin. 

Tuliaiskakku oli kyllä kauniissa paketissa

Ja hyvin pakattu. 

Mutta miten ihmeessä tätä pitäisi leikata?


Koska suklaakakku lupasi paljon, mutta ei sitten kuitenkaan ollut ihan niin hyvää, kuin miltä kuulostaa, päätti blogisti tarttua vatkaimeen. Korean elon aikana en ole tehnyt kertaakaan juustokakkua tai hyytelökakkua, siis sellaista tuorejuustosta ja liivatteesta tehtyä herkkua. Meidän kaupoissamme tuorejuustovalikoima on minimaalinen, toisinaan olematon, eikä liivatelehtiäkään ole tarjolla. 

Mutta koska viime viikonloppuna tarttui Costcosta mukaan jättipurkki ricotta-juustoa, päätinkin kokeilla uunissa paistettavaa juustotorttua. Onnekseni löysin kaupasta sitruunaa (ei todellakaan mikään itsestäänselvyys Gangneungissa) sekä pienen purkin tuorejuustoa (usein on kyllä philadelphiaa, mutta ärsyttävästi pakkauskoot ovat monesti noin 20 grammaa, eli niin sanottu kerta-annos). Kuuklettelin useampia reseptejä ja lopulta päädyin tekemään oman yhdistelmäni, jonka tuloksena uuniin päätyi ricotta-tuorejuusto-vanilja-sitruunatorttu. Ja voi kyllä, blogisti voi ylpeänä todeta, että se oli juuri niin herkkua, kuin toivoinkin!

Oma torttu ei ehkä ollut päältä kaunis, mutta...

...maku oli kohdallaan.

Kyytipojaksi hieman mansikkaa. Viikonloppu alkoi siis makeissa merkeissä :)


14 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä tuo sun tekemä torttu! Mutta joo, apua, miten todella tollaista noin korkeaa kakkua pitäisi leikata, syödä, käsitellä? Älytöntä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli vieläpä niin ilmavaa ja kuohkeaa höttöä, että sitä oli aika vaikea leikata veitsellä. Periaatteessa se olisi sopinut siis täytekakun pohjaksi, mutta luulenpa, että kun sen väliin laittaisi mitä tahansa hiemankin kosteaa, se lässähtäisi kasaan ihan täysin. Eli siis oikea tapa on selvästikin vain ottaa siitä kourallinen kakkua ja syödä sellaisenaan ;)

      Poista
  2. Nonni, nyt mun tarvii leipoa juustokakkua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Amerikkalaistyyliset juustokakut on kyllä herkkua. Mä tein ton pohjan Sikke Sumarin limoncello-ricottajuuston reseptillä, mutta täytteeseen laitoin sekä ricottaa että tuorejuustoa ja koska ei ollut limoncelloa, niin laitoin sitruunan mehua ja kuorta. Lisäsin vielä ripauksen inkiväärijauhettakin. Hyvää tuli kumminkin!

      Poista
  3. Käyttövisioni tuosta suklaakakusta on että korkeussuunnassa halki. Ensin yksi puolikas käsittelyyn. Sen voisi vielä laittaa puoliksi ja väliin aprikoosihilloa ja ehkäpä sulatettua suklaata. Päällystetään tummalla suklaasulalla. Jos toimii niin seuraava puolikas täytetään vadelmalla ja kuorrutetaan valkosuklaalla. Noilla pysyy herkuissa pidempään :D

    Hyvännöinen juustokakki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioioi alkaa kuulostaa hyvältä! Mutta mä epäilen, että toi pohja menee ihan vetiseksi lättänäksi, jos siihen laita täytettä, koska se oli niin höttömäistä. Mut silti; höttöä tai ei, eipä suklaan kanssa vaan VOI tulla mitään huonoa.

      Poista
  4. Ihana tötterökakku :D. Siitä saisi melkein neljä täytekakkua tehtyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo laskeskelin samaa :D Semmosia söpöjä minitäytekakkuja.

      Poista
  5. Hyvä idea tuunata tavanomaista kakkua! Täällä Barcelonassakin myydään jouluaikaan korkeaa tötterökuivakakkua. En ole vielä ostanut sellaista, mutta ajattelin kokeilla tänä vuonna. Pistetään vinkki korvan taakse -jos se on mautonta ja kuivakkaa, teen siitä täytekakun! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä vihkosessa, joka paketissa tuli, oli esimerkkeinä lähinnä vaan että kakkua tarjoiltaisiin kermavaahdon ja hedelmien tai marjojen kera. Mutta ei siinä mitään täyttämisvaihtoehtoja ollut, ne on selvästikin suomalaisten keksintöjä :D

      Poista
  6. Moni kakku paalta kaunis, no tuo tötterö ei ollut niin kauniskaan mutta paketti lupasi paljon! Ma tykkaan noista amerikkalaistyylisista juustokakuista, taidanpa tehda sellaisen lahiaikoina, nam! ainiin ja en muista kysyinkö jo joskus aiemmin mutta oletko sa töissa siella, kerro jotain ulkomaalaisten työllistymisesta jos jaksat joskus vai oletko ehka jo kertonut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei se tötterö joo kauniskaan ollut. Mutta paketti oli :) ja ihan sympaattinen lahja.

      Kyllä mä töissä olen, en tosin ole työasioista hirveästi kirjoitellut. Hyvä idea tuo, että voisin kirjoitella tuosta ulkkareiden työllistymisestä, tai siis no se on nopeasti kirjoitettu (ei ne työllisty :D) mutta muutenkin työelämän trendeistä täällä suunnalla!

      Poista
  7. Siitä vaan korkea kakku kerroksiin ja aina täyttämään mieluisin täyttein? Ajatushan oli kuitenkin tooosi kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatus oli kaunis. Paitsi että mies naureskeli kakun olevan lentokenttäkamaa, jota työreissuille tulevat japanilaiset aika usein viime tingassa ostavat ("pakko viedä jotain, no otetaan tuosta taxfreestä tuollainen kuivakakku") :D No mutta mitäpä siitä, se oli silti ihan hauska idea!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...