maanantai 10. marraskuuta 2014

Eläintarhassa

Taannoiselta kesälomareissulta jäi aikanaan vielä yksi Aucklandin postaus odottamaan sopivaa hetkeä. Viivähdimme Aucklandissa reissullamme kolmen päivän ajan, joista yksi vierähti leppoisasti Waiheken viinitiloista nauttiessa ja toisen kokonaisen päivän kulutimme Aucklandin eläintarhassa. Tarha oli juuri sopivaa ajanvietettä kolealle alkukevään päivälle, sillä aina vesisateen sattuessa saatoimme pinkoa katoksen suojaan ja auringonpaisteen tullessa taas esiin nauttia säästä ja tutkailla eläimiä. 


Kirahville sai käydä syöttämässä ruoka-aikaan kaalia ja omenoita, mutta koskettamisesta se ei tykännyt, joten silityspuuhat jätettiin väliin. 

Jellonat nauttivat auringosta sadekuurojen välissä
Kulkureittien ohessa oli useita sisätiloja ja katoksia, joita oli sisustettu erilaisten teemojen mukaisestiAucklandin eläintarhassa majailee 138 eri eläinlajia ja lähes 900 eläintä, mukaanlukien kenguruita, leijonia, tiikereitä, norsuja ja tietysti myös Uuden-Seelannin omia eläimiä, kuten kiivi-lintuja sekä turkishylkeitä eli merikarhuja. Omaan silmääni eläintarha oli erittäin miellyttävä, eläimillä oli suuret ja väljät tilat ja niiden hyvinvointiin oli panostettu. Tarhassa työskenteli paitsi vakituisia eläintenhoitajia, myös vapaaehtoisia hoitajia; monet heistä vaikuttivat olevan jo eläkeiässä. Myös vakituisten hoitajien intohimo eläimiä kohtaan oli silmiinpistävää; muun muassa orankitarhan täti kertoi juuri päättyneestä Borneon-matkastaan lähes suupielet vaahdoten; niin innoissaan hän oli päästyään seuraamaan orankeja elinympäristössään ja samaan hengenvetoon myös äärimmäisen huolestunut palmuöljyteollisuuden aiheuttamista tuhoista luonnolle ja uhanalaisille eläinlajeille.
Intiannorsu Burma oli valitettavasti yksinäinen lajitoverin kuoltua korkeaan ikään. Hoitajat pitivät kuitenkin Burman päivät aktiivisina tarjoamalla sille erilaisia virikkeitä aina puunrunkojen liikuttelusta päivälenkkeihin eläintarhan omassa metsässä. Burma tekee päivittäin 8-12 kilometrin lenkkejä.

Liikunnallisten aktiviteettien lisäksi hoitaja tarkisti Burman hampaat, jalat sekä ihon kunnon päivittäin. 


Palmuöljytiedotuksen lisäksi eläintarha tarjoaa erilaisia opetusohjelmia eri-ikäisille koululaisille, vapaaehtoisohjelmia, lahjoitusmahdollisuuksia, safariöitä, eläintenhoitomahdollisuuksia, adoptio- ja sponsoriohjelmia sekä monenlaisia eläintarhakokemuksia lajien tuntemuksen kasvattamiseksi sekä eläintarhan toiminnan jatkumiseksi. 

Vierailimme eläintarhassa sunnuntaina, jolloin kävijämäärät olivat kohtuulliset, eikä suurempaa ruuhkaa ilmennyt. Tihkusateinen ja tuulinen keli todennäköisesti verotti kävijöitä, mutta kesän tullen voisin kuvitella tarhan olevan täynnä sekä paikallisia että turisteja. Sisäänpääsy eläintarhaan maksoi 28 NZD eli tämänhetkisen kurssin mukaan noin 17,50 euroa. Käynti esimerkiksi Aucklandin Sky Tower -tornissa olisi maksanut saman verran, joten mielestäni varsin hyvä diili.


Tornia ihailtiin tällä kertaa ainoastaan maan tasalta.

Lisätietoa Aucklandin eläintarhasta löytyy informatiivisilta nettisivuilta

4 kommenttia:

 1. Kyllähän koiria viedään lenkille, mutta että norsuakin... :) Tosi kiva, kun näkee näitä eläinten hyvinvoinnista selvästi välittäviä eläintarhoja. Ulkomailla kun on ihan liikaa sitä sorttia, jossa eläimet nähdään pelkkänä viihdykkeenä ihmisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuolla kyllä tuli poikkeuksetta hyvälle mielelle ja elukat näyttivät nekin tyytyväisiltä!

   Poista
 2. Vau, toi kilpikonna on aika mahtavan näköinen. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...