sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulufiiliksissä

Blogi on jäänyt suunnittelemattomalle joulutauolle. Ei ehkä kokonaan, mutta ainakin hieman harvemmalle päivitystahdille. Edelliset kaksi joulua on vietetty pois Suomesta ja ilman varsinaisia jouluperinteitä. Tänä vuonna selkeästi odotetuimmat joulujutut tulevat olemaan kinkun ja laatikoiden syöminen, piparkakkutalon rakentaminen ja tunnelmalliset glögi-iltapalat juustoineen ja pipareineen.

Ennen viikonloppua pohdiskelin itsekseni, että pitäisi varmaankin hyödyntää Suomivisiitti myös vierailemalla vaateostoksilla. Koreasta kun on edelleenkin niin vaikeaa löytää mitään järkevää päällepantavaa. Aikani tuskailin, että viitsiikö sitä edes lähteä kaupoille, kun siellä "on niin kamala jouluryysis", kunnes mietin hetken ja...noh, niin. Ei siellä sentään ole kahta miljoonaa shoppailijaa pakkautuneena yhdelle ostoskadulle, kuten Koreassa, ja hyvin sielläkin on hengissä selvitty!

Ja kun sitten suuntasimme noin vuoden tauon jälkeen sinne kotoisimpaan lähi-Prismaan tuijottamaan juustohyllyä kuolan valuessa suupielestä ja ihailemaan muutakin valikoimaa, totesin suurimman (positiivisen) järkytyksen kuitenkin hedelmäosastolla. Lappasin muovipussiin mandariineja, sellaisia mukavan ohutkuorisia ja kirpeitä, ihan reilulla kädellä. Hedelmävaa'an edessä kuluikin sitten hyvä tovi, kun mietin, että mikä menee vikaan; painoinko sittenkin väärää nappia, muistinko numeron väärin vai onko vaaka ehkä rikki...eihän se voi olla, että pussillinen mandariineja maksaa 0,53 euroa!!??

Totta se oli. Taidan siis täyttää yhden matkalaukullisen pelkillä hedelmillä.

Meidän piparitalo toimii maalämmöllä. Ei siis tarvitse savupiippua...


8 kommenttia:

 1. Tosi hieno piparkakkutalo! Mulla just taikina työn alla, mutta talon teko saa jäädä edelleen muille (parempihermoisille).

  VastaaPoista
 2. 0,53 eur??? Muuten tosi hyvä tuo mandariiniajatus, mutta eikös siitä saata rapsahtaa kohtalaiset sakot, jos narahdatte tullissa? :P

  Hieno piparitalo! Nauttikaa kaikista kotimaisista jouluihanuuksista! Hauskaa joulua!

  VastaaPoista
 3. Hieno piparkakkutalo! Tunnelmallista Suomi-Joulua teille! Helsingissä sai joulufiilis aivan uudesn boostin siitä, että täällä sataa lunta. Jee!

  VastaaPoista
 4. Hieno piparitalo ja hyvää joulun odotusta sinne !

  VastaaPoista
 5. Hyvää joulua, Terhi! Nautihan nyt Suomi-joulusta täysin siemauksin - blogi kyllä odottaa.

  VastaaPoista
 6. Nautihan nyt, kaikkien menneiden vuosien edestä.Mandariineja minä voisin syödä kilon kerrallaan.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille joulun toivotuksista! Valkoinen joulu tuli sittenkin ja piparitalokin on jo katoamassa parempiin suihin... :) Hyvää joulua kaikille blogiystäville!!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...