tiistai 30. joulukuuta 2014

Pari pientä lupausta

Ja niin kiukku laantui jetlagin selätyksen myötä. Flunssa tosin sen kuin paheni, mutta josko siitäkin oltaisiin jo voiton puolella. Kun sitten tänään könysimme työporukalla istumaan läheisen kalaravintolan lattialle, totesin itsekseni, että kyllä sitä sittenkin jo vähän oli näitä korealaisia ikävä. Se on sellainen viha-rakkaussuhde, katsokaas. 

Josko korealaiset rakastavat neonvärisiä vilkkuvia jouluvaloja, kyllä sitä Suomessakin osataan... Kuvan talo saattaa olla tuttu kymppiuutisten loppukevennyksestä.

Jouluaattona satoi vihdoin sitä lunta!

Jouluinen blogistin omakuva

Mutta kuluneena vuonna on ehkä podettu koti-ikävää kuitenkin aavistuksen vähemmän kuin edellisenä vuonna. Toisaalta hienoisesti kehittynyt kielitaito sekä paikalliset ystävät ovat saaneet oman olon kotoisammaksi ja työelämä on vienyt mukanaan niin tehokkasti, ettei vapaa-ajan ongelmia juuri tarvitse valitella. Reissaamista tuli kuluneena vuonna tehtyä kohtuullisesti, useamman Suomen matkan verran ja lisäksi vielä Japanin, Cookinsaarten, Uuden-Seelannin sekä Kiinan kautta pyörähtäen, puhumattakaan "kotimaan matkailusta" Korean rajojen sisäpuolella.

En muista, teinkö viime vuodenvaihteessa kummoisia uuden vuoden lupauksia, mutta tulevalle vuodelle voisin tehdä muutaman. Ensinnäkin, voisin lakata stressaamasta niistä lento-onnettomuuksista. Kuluneen vuoden epäonnisten malesialaislentojen myötä olen kehittänyt itselleni pienoisen lentopelon, joka ikävästi varjostaa muuten niin mukavia ulkomaan matkoja. Vaikka eihän ne lentokoneet siellä ilmassa ajatuksen voimalla pysy, eikä sieltä tipahdakaan, toisaalta. Turha siis murehtia moista. Toisekseen, voisin taas kerran päättää käyttäväni edes hieman enemmän korean kieltä. Vaikkei kielitaito koskaan ehtisikään tulla sujuvaksi, olisi sentään mukava vaihtaa edes kuulumiset hieman vähemmän takellellen. Kolmannekseen, voisin opetella ostamaan korealaisesta kalatiskistä kalaa ja mereneläviä sekä yrittää saada ne jalostettua päivälliseksi asti. Toistaiseksi erikoiset kalat ja muut lölleröt ovat löytyneet lautaselta vain ravintoloissa, mutta vastedes lupaan ainakin pari kertaa yrittää itsekin. 

Joulupäivänä nautittiin pakkasesta ja pienen hetken verran myös auringosta

Blogisti seurasi ketun reittiä


Ei varsinaisesti olisi haitannut, vaikka vielä pari päivää olisi vietetty Suomen pakkasissa...


Vuoden vaihtumista ei Koreassa juurikaan juhlita. Raketteja ei ammuta eikä keskiyöllä muutenkaan tapahdu mitään kummallista. Uuden vuoden aamuna sentään kokoonnutaan taas sankoin joukoin itäisen meren rannalle odottamaan vuoden ensimmäisiä auringonsäteitä, mutta muita uuden vuoden traditioita ei juuri ole. Mikäli sää pysyttelee aurinkoisena vielä ylihuomiseen asti, saatan itsekin vaappua aamuvarhain auringonnousua seuramaan. Tänä aamuna saimme jo kertaalleen ihastella kirkkaan oranssia mollukkaa nousemassa horisontista meren ylle; toivottavasti sää suosii torstainakin!


16 kommenttia:

 1. Kauniita Suomen kuvia. Erityisesti tuo, jossa on peltoa ja lunta - siis joulupallokuvan jälkeen, joka myös on hieno !
  Tuo lentopelko on vähän tuttu täälläkin. Lennän paljon näitä kotimaan lentoja ja ei juuri tunnu miltään nuo parin tunnin pyrähdykset. Muutaman kerran on Atlantin ylityksessä tullut heikko olo ja oloa ei paranne se, kun tietää, että lentoa on lähes viisi tuntia jäljellä. Siinä sitten yrittää puhua itselleen järkeä, ja päästä yli huonosta olosta. Tämä pelko ei ole kuitenkaan koskaan este Suomen matkalle, mutta vaan sellainen pieni peikko !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis erityisesti tuo Atlantin ylitys on mulle jotenkin karmea peikko. Ihan hassua, mutta Suomi-Korea -väli ei ole niin paha, koska ei lennetä meren päällä, vaan Siperian yli, mutta esim. Uusi-Seelanti - Japani oli kauhistus sen merimatkan takia. Ja siis loppupeleissähän sillä nyt ei sitten ole minkäänlaista merkitystä, että räjähtäiskö se kone vuoristossa vai merellä, jos niikseen olisi...on se ihmisen mieli vaan hassu!

   Poista
 2. Hyvää uuttaa vuotta sinulle!

  Pienoista Suomi-ikävää olin tästä aistivinani, joten toivottavasti Korea näyttää taas pian parhaat puolensa. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, vähän oli ehkä henkistä hampaiden kiristelyä ilmassa, kun piti mukavan joulun jälkeen lähteä Koreaan, mutta onneksi on tulossa monta kivaa juttua pikapuoliin, niin koti-ikäväkin unohtuu. :)

   Poista
 3. Minä kannatan ehdottomasti uuden vuoden lupausta, että valmistat paikallisen kalatiskin aineksista ruokaa. Jään odottamaan runsasta kuvaraporttia :)

  Itse olen pitkään ronklannut, että millä lentoyhtiöllä lennän. Aika moni kiinalainen yhtiö on boikottilistallani, afrikkalaisia en edes harkitse ja boikotissa on aasialaisia firmoja. Aeroflotin suhteen joutuu aina välillä joustamaan. Minua on jo pidempään vaivannut lentotympiintyminen. En vaan millään jaksaisi istua koneessa, hermostuttaa koko touhu. Ihan yhtä paljon hermostuttaa lentokentällä odottelu. Meidän pojat haaveilee teleportaatiosta ja nykyisin minä myös :D

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhän aloittaa simpukoista? Vai sittenkin mustekalasta; olen nähnyt, miten mustekala vain käytetään kiehuvan veden alla ja sen jälkeen paloitellaan syötäväksi - olisi ainakin pienitöinen aloitus ja matala kynnys... kuka sen mustekalan vaan mulle ostaisi??

   Yksi teleportti meillekin, kiitos! Samalla jos vielä selviytyisi jetlagista, nimimerkillä "taas uneton yö takana..."

   Poista
 4. Ihania Suomi-kuvia. Tänä vuonna olen todella kaivannut Suomeen jouluna...Hyviä uuden vuoden lupauksia myös, etenkin tuo kalatiskijuttu. Oma strategiani Italiassa oli heti kielitaidona kartuttua se, että pyysin osoittamalla jotain kalaa tai mereneläviä JA ohjeet, miten sitä valmistetaan. Myyjät olivat toisinaan vähän hämmästyneitä ("Miten niin et osaa valmistaa spigolaa/ mustekalaa/ äyriäiseosta"), mutta yleensä ottaen hyvin avuliaita. Usein tosin täytyi pyytää tarkennusta ja toisinaan muut ostajat liittyivät neuvojiin. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla: ruoanlaittotaito ja kielitaito karttuivat. Ja kalakauppias muistaa sinut seuraavalla kerralla, mikä yleensä on aika hyvä juttu. Ainakin täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo reseptien tiedustelu! Ainoa ongelma lienee, että mä en sitten kuitenkaan ymmärtäisi niitä ohjeita, vaikka ne selkeästi koreaksi lueteltaisiin... :D Mutta pitää silti koittaa, ehdottomasti!

   Poista
 5. Hah, tuttu tuo Janakkalan huikea joulutalo, käytiin sitä itsekin joulupäivänä ihmettelemässä!

  Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli aika amerikkalainen tuollaisen suomalaisen joulumaiseman keskellä...

   Hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 6. Hyvää uutta vuotta! Hyviä nuo lupaukset, voisin itsekin tehdä samantyylisen ranskan suhteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joopa, saas nähdä miten hyvin ne tulee toteutettua..!

   Poista
 7. No onpahan joulutalo! Mahtavaa tulevaa vuotta, odotan mielenkiinnolla sun kokeiluja kalatiskilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mahtavaa uutta vuotta sinne teillekin. Minä odotan enemmänkin kauhunsekaisin tuntein, että mitä sieltä kalatiskiltä sitten tarttuukaan mukaan.... ;)

   Poista
 8. Voi kuinka kauniit kuvat! Mukavaa alkanutta vuotta sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluna oli kuvaukselliset kelit...
   Hyvää vuotta myös sinulle!! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...