sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Välipäiväpurnaus

Kesälomat tuli sitten vietettyä. Joulunpyhinä pidimme nimittäin vielä viimeiset kesäloman rippeet, ja eilen oli sitten lopulta aika palata takaisin Koreaan. Ja kuten kai aina kesäloman jäljiltä, tuntui lentokoneeseen hyppääminen taas aika haikealta. Asiaa ei helpottanut ainakaan mukaan otettu flunssa, eikä korealaisistakaan ollut juuri apua. Nyt kaikki korealaiset voivat laittaa silmät kiinni ja korvat tukkoon, on nimittäin välipäiväpurnauksen aika...

Miksi ihmeessä korealaiset eivät vaan ikinä, koskaan voi väistää? Ja miksi sinne matkalaukkuhihnalle pitää ujuttautua aivan nenä kiinni hihnaan siten, ettei vain kukaan muu vahingossakaan ehdi näkemään saati nappaamaan omaa pakaasiaan? Ja miksi sekä bussi- että taksikuskit eivät voi yhtään jeesata laukkujen kanssa, vaan tuijottavat kädet taskussa, kun blogisti yrittää rimpuilla kahta 23-kiloista laukkua sinne tavaratilaan? Ja miksi, voi miksi niissä busseissa ja takseissa on pakko pitää sitä lämmitystä puhaltamassa auton sisäilma noin 40-asteiseksi? 

Se sininen viiva siinä lattiassa ilmoittaa alueen, jonka sisään pitää änkeä odottamaan sitä laukkua. Eiku...


Ja tässä vaiheessa korealaiset varmaankin miettivät, miksi sieltä Finskin koneesta tulee aina niin kärttyisiä suomalaisia pihalle... minä syytän flunssaa ja jetlagia. No, ehkäpä se tästä taas...

9 kommenttia:

 1. Hahhah :D Olen ihan muutamaan otteeseen kironnut milloin missäkin maassa muita kanssamatkustajia matkalaukkuhihnalla. Suomalaiset harrastaa ihan samaa, eikä täällä ole edes mitään viivoja. Käydään hirveää kamppailua siitä kuka pääsee lähimmäksi hihnaa. Argh!

  Toivottavasti flunssa menee pian ohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, taitaa olla aika universaali ongelma tämä matkalaukkujen jonottaminen. Miten mahtaa olla saksalaisten kanssa; eikös siellä olla kovin kuuliaisia tällaisia jonotusasiota kohtaan?

   Flunssa on sitkeää sorttia, mutta ehkäpä se tästä.

   Poista
 2. Purnaaminen on välistä suorastaan tarpeellista, joten anna mennä vain. Kuinkas Suomi-joulu sujui?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vaikka vähän tyhmää, niin joskus pitää vaan päästää höyryjä ulos. Mutta Suomen joulu sujui mainiosti, oli lunta ja kinkkua ja JUUSTOJA (oikein erityispaljon) ja suklaata ja tietysti sukuloituakin tuli olan takaa. Jotta mainio joulu!

   Poista
 3. Mulla meni hermo jo Bangkokin kentällä kun odotimme menoa Shanghain koneeseen. Kiinalaisista!! Ne etuili , huusi ja kailotti. Että alkoi otsasuonta tykyttämään. Thaimaalainen lentokenttävirkailija katsoi minua ja passiani ja totesi: oletko menossa kotiin?....sanoin, että ei se ole koti, vaan asun siellä... kaikki tämä johtui just niistä kiinalaisten tavoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun jonottamisesta ja muista länsimaalaisille tavallisista käytöstavoista puhutaan, niin kiinalaiset ei taida ihan painia samassa sarjassa... :) Voin vaan kuvitella tunnelmat siellä kentällä!

   Poista
 4. Se on myös tärkeää muistaa, että viisihenkisen perheen on hyvä kaikkien mennä sinne hihnan viereen. Kymmenen silmää löytää aina paremmin kuin kaksi ne omat matkalaukut.

  VastaaPoista
 5. Mulla nousee verenpaine jo tuon matkalaukkuhihnakuvan nakemisesta! :D Matkustaminen on kivaa, mutta osaa myos kiristaa hermoja ja tuo hihnaan liimautuminen on mun arsyttaja numero yksi. Jos mun tavarat tulee ja joku on edessa, eika malta vaistaa excusemesta huolimatta, niin ihan varmasti tuikkaan kyynaarpaalla kylkeen ja vedan kamani varpaille ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...