tiistai 13. tammikuuta 2015

Pukeutumis(ja vähän muitakin)ohjeita Koreassa ruokaileville

Kun luvassa on päivällinen Koreassa, muista aina...

...että jalassa on puhtaat ja ehjät sukat, koska hyvin todennäköisesti tassuttelet päivällispöytään sukkasillasi. Jos on kesä ja pidät ballerinoja tai sandaaleja, kannattaa laukkuun sujauttaa varasukat, jotka pujotat jalkaan samalla, kun potkaiset kengät pois jalasta. Hikiset, paljaat jalat yhdistettynä ruokapöytään on oikeasti aika kiusallista, sekä sinulle että kanssaruokailijoille.

...että et pukeudu siihen kaikista tiukimpaan ja lyhyimpään hameeseen. Koreattaret tietysti onnistuvat lattiasyömisessäkin minihameessa, tosin vaihtelevin lopputuloksin ja hyvän mielikuvituksen (sekä erinäisten akrobaattisten suoritusten) ansiosta, mutta meille hieman häveliäämmille ja kankeammille suomittarille suosittelen jotain iisimpää pukinetta.

...että talvella ei oikeastaan ole lainkaan väliä, vaikka päälläsi oleva paita ei olisikaan ihan edustuskuntoinen. Et nimittäin todennäköisesti riisu takkiasi kuitenkaan ruokailun ajaksi, koska ravintolassa tuskin on yli 15 astetta lämmintä.

...että mikäli nenä alkaa herkästi vuotamaan tulisesta ruoasta, pakkaat taskuusi kunnollisia nessuja. Nimittäin korealaisten ravintoloiden seitinohuet "tisjuut" saavat aikaan ainoastaan turhautumista, eikä paidanhihaan ehkä sittenkään ole soveliasta niistää.

...venytellä huolellisesti. Muutama kyykkyyn ylös -liike, lonkankoukistajien vetreytys sekä nilkkojen pyöritys on paikallaan, vaikkei siltikään todennäköisesti poista sitä faktaa, että kahden tunnin jälkeen et ehkä pääse lattialta enää ylös. Etkä tunne jalkojasi. Eikä se johdu pelkästään sojusta.

...varautua joko korkeavyötäröisillä housuilla tai erityisen pitkällä paidalla. Kun kyyristyt sinne lattialle, ei selkäpuolellasi pilkistävä rekkamiehen hymy ehkä nauratakaan korealaisia kanssaruokailijoita.

No itse asiassa tämä kyseinen rekkis kyllä nauratti (ja ällötti) korealaisia kovastikin. Bongaus tehty valitettavan läheltä eräässä Shanghain baarissa. Ja kyseessä ei ollut edes lattialla istuja!

16 kommenttia:

 1. Oijoi, sitä kun istuminen kuulemma on jo muutenkin kuolemaksi, niin kuinkas vaarallista se oikein onkaan lattialla ruokailu....mulla varmaan tyrehtyis jaloista koko verenkierto parissa tunnissa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tyrehtyy, joo. Siis jalathan kyllä "mukavasti" puutuvat, kun tarpeeksi pitkään istuu, mutta sitten ylös noustessa se varsinainen tuska alkaa! Eikä siihen oikeasti mikään venyttely auta. Aijaijai...

   Poista
 2. Kiitos tämän päivän nauruista! Facebook -fiidissä pomppasi silmille tuo jäätävä pyllyvako :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä jotain aivan kamalaa! Onneksi tuo kuva on niin suttuinen ja pikselinen, että siitä ei näy se karvaisuus... ;)

   Poista
 3. :D Voi jatkua ravintolailta aika pitkään jos ei pääse enää ylös ruokailun jälkeen. Luulisin varmaan, että olen syönyt jotakin sopimatonta jos en enää tuntisi jalkojani. Kiitos pukeutumisvinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korealaiset ovat aina jo ravintolasta ulkona siinä vaiheessa, kun me vielä miehen kanssa koitetaan kömpiä ylös ja sitten menee hyvä tovi, ennen kuin niillä puujaloilla uskaltaa ottaa ensimmäistä askelta. Huh.

   Poista
 4. Onko siellä missään ravintolassa tuoleja?? Mulla ei kyllä paikat kestäisi lattialla istumista varttia kauempaa.. En ollut muuten koskaan kuullut tota sanontaa rekkamiehen hymy. meillä sanotaan myntinkast ( = se rako johon esim vanhanaikaisessa pajazossa rahat laitetaan) joka on myös aika kuvaava.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täällä ravintoloissa tuolejakin. Yleensä on niinkin, että samassa ravintolassa voit valita joko tavalliset tuolit ja pöydän tai mennä lattiapöydän ääreen. Muutamissa perinteisissä / hienommissa ravintoloissa on ainoastaan lattiapaikkoja.
   Myntikast on hauska nimitys :D

   Poista
 5. Erinomaisia vinkkeja! :D Pitais varmaan palata pilatekseen, etta ois takareidet venytettyina ja ydinlihakset kunnossa, jos sattuis joskus matka suuntautuun Koreaan! Oon nimittain erityisen hidas syoja :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, vuoden pilatesreenit vähintään :D Itse asiassa nyt reilun kahden vuoden jälkeen totesimme, että rautakangen taipuisa mieheni on hänkin selkeästi kehittynyt venyvyyden saralla, kun pääsee ihan kunnon syväkyykyyn aika hyvin. Joka viikko tulee pari-kolme kertaa istuttua lattialla, yleensä vielä aika pitkiä aikoja kerrallaan, niin kyllä se rautakankikin alkaa taipua! Mutta tosiasiassahan myös korealaiset kärsivät lattiaistumisesta; osalla selkä kipeytyy huomattavasti ja lattiaistuminen tuottaa tuskaa. Samoin polvet ja lonkat ovat koetuksella.

   Poista
 6. Eihän tuo tosiaan ole mitään kauneinta katsottavaa:).Täytyypä pitää korkeavyötäröiset pöksyt mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen. Vaikka epäilempä, että sinun selkäpuoleltasi mitään tuohon verrattavaa näkyisikään, mutta tuo on ehkä sellainen "horror-esimerkki" :D

   Poista
 7. :-D Onneksi ei tarvitse just nyt syödä mitään, kun tuo persvako vei vähän ruokahalut. Miten sitä pystyisi syömään, jos tuollaista pitäisi katsella ihan oikeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisit nähnyt mun reaktion, kun korealainen kaveri istui tuon näyn edessä, sitten vaivihkaa koputti mua olkapäähän ja sanoi, että "kato, mulla on kiva ylläri" ja sitten siirtyi edestä pois...oho! Luulis, että ko. henkilöllä ois itsellään jotenkin epämukava olo, kun varmaan sen kuitenkin jotenkin tuntee, että puoli takamusta on paljaana. Tai että tulis vaikka kylmä...? :D

   Poista
 8. no huh! noita täällä joskus näkee ja kevään tullen paidattomia ruokailemassa terasseilla...yök

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla lähtee myös ruokahalu, jos joku tulee ilman paitaa syömään. Ihan sama, millainen hunksi on kyseessä; hikiset kainalot ja ruokalautanen ei ole yhdistelmä mun makuuni...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...