keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Evoluutio osakorealaiseksi

Evoluutioteorian mukaan kesti noin 2 - 2,5 miljoonaa vuotta, että homo habilis muuntautui homo sapiensiksi eli nykyihmiseksi. Blogistin teorian mukaan kesti noin 28 kuukautta, että suomalainen huomasi evoluution muokanneen hänestä osakorealaisen, sellaisen nykysuomalaisen ja nykykorealaisen välimallin tyypin. 

Jaa mistä sen huomaa? No vaikkapa siitä, kun ravintolaan mennessä harkitsee edes ohimenevän sekunnin murto-osan ajan, josko sitä sittenkin ihan vapaaehtoisesti laskostaisi pitkät koipensa kolmelle taitokselle ja istahtaisi lattiapaikalle selkänojallisen tuolin sijaan. Tai kun tajuaa lounaan jälkeen etsivänsä katseellaan sopivan rauhallista kolosta kymmenen minuutin päiväunien toivossa. 

...tai ihailee pyykkinarulla kuivumassa olevia kaloja yleisellä rannalla. Normimeininkiä. 

Tai kun huomaa ajattelevansa, että on ihan normaalia odottaa viisitoista minuttia kahvilan tiskillä saadakseen oman americanon; toki se nyt hetken kestää. Tai kun lauantaiyönä kokee pakottavaa tarvetta päästä nauttimaan raakaa mustekalaa valkosipulin kera, hetipaikalla, tottakai. Ostaa janojuomaksi popkornin makuisen maissiteen tai lipaisee huuliaan nähdessään raakaa pullataikinaa muistuttavan jjimppangin eli höyrytetyn leivän. 

Tai kun toteaa kosmeettisen kirurgian olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, ja kun itsekin sitten lopulta lankeaa kyseisiin esteettisiin toimenpiteisiin (niin, en sentään ryhtynyt leukaluun hiontaan, silmäluomien leikkaamiseen tai reisiluun pidennyksiin, mutta hammasraudat löytyy nyt blogistinkin suusta -taas kerran- kiristämässä paitsi ylempää hammasrivistöä, myös hermoja). Ja ero suomalaisten ja korealaisten välillä on tässä se, että yhdellekään korealaiselle ei tarvitse selittää miksi sinulla on raudat; kenenkään mieleen ei varmaankaan edes juolahtaisi purentaviat tai hampaiden kulumat, vaan ilman muuta syy on kosmeettinen ja siten myöskin täysin ymmärrettävä. Ei siis turhia selittelyjä, edes kolmikymppiselle.


Nykyajan telaketjut ovatkin huomaamattomasti valkoiset. Vau.

Ja se viimeinen niitti on lopulta se, kun tajuaa juuri asettaneensa oman hammasharjansa mukeineen työpaikan vessaan. Ei, se ei tarkoita sitä, että töihin tultaisiin kulkematta kotiosoitteen kautta, vaan selitys löytynee edellisestä kohdasta (siis ne raudat). Korealaisilla tosin tämä johtuu suorastaan fanaattisesta ja hammaskiilteen tuhoavasta harjauspropagandasta, sillä jokainen korealainen tuntee kolmen kohdan nyrkkisäännön: "vähintään kolme kertaa päivässä, viimeistään kolmen minuutin sisällä ruokailusta ja ainakin kolme minuuttia kerrallaan" kuuluu korealaisten hampaidenpesulaki. Mutta oli syy mikä tahansa, niin lounaan jälkeen asettuessamme porukalla vessaan ja aloittaessamme vimmatun hampaiden harjaamisen, tiedän evoluution tulleen päätökseen. 

24 kommenttia:

 1. Heh :D Aivan selvä tapaus, olet muuttunut osakorealaiseksi :D
  Evoluution tulos on mahdollista peruuttaa. Pari-kolme vuotta suomessa ja alat taas olla entiselläsi ;) Ja jos naapurisi ripustaa kalaa pyykkinarulle, tapaatte seuraavan kerran käräjäoikeudessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha :D Eikun jos naapuri ripustaa kalaa pyykkinarulle, mä menen "kalavarkaisiin"... ;)

   Poista
 2. Kyllä sinä jo minusta ihan korealaiselta kuulostat. ;-)

  Jostain syystä hampaiden kimppaharjaaminen ei oikein kuulosta houkuttelevalta, varsinkaan työkavereiden kanssa. Ukon kanssa se vielä menee, mutta silloinkin on toisen parempi aloittaa vähän myöhemmin, ettei tarvitse olla yhtä aikaa siinä lavuaarilla kakomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä nyt yleensä kyllä kimppaharjata, paitsi ehkä jossain huoltoaseman tai lentokentän vessassa, jossa on paljon väkeä yhtäaikaa. Mä en siis missään tapauksessa suosi tuossa(kaan) toiminnassa mitään yhteisöllisyyttä :)

   Poista
 3. Hahah, tää oli hauska! Osakorealainen, hyvä nimitys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei ihan aito eikä kokokorealainen, mutta kuitenkin jo muistuttaa sellaista...

   Poista
 4. Siis nuo kalat: miten ne tuon kuivattamisen jälkeen syödään?? Hauskoja huomiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monestihan täällä syödään kuivaa kalaa esim. pähkinöiden kanssa oluen kyytipoikana, tai sitten kuivatusta kalasta keitellään keittoa. Konstit on monet.

   Poista
 5. Hulvatonta! Voisit ryhtyä vloggaamaan, jooko?! :D Haluaisin niin kovin nähdä videota tuosta lounaan jälkeisestä hampaidenpesuoperaatiosta. Riittää ihan sekin, jos kuvaat vaan niitä korealaisia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ehkä ei ihan vloggausta vielä, pitää vähän sulatella... :D

   Poista
 6. Hehe, hauskoja osakorealaisia tapoja :) Guatemalassa huomasin saman, että lounaan jälkeen oli koko toimiston väki jonossa kylppärissä hampaita jynssäämässä. Ja tämä tapahtui jopa työpaikan ulkopuolella seminaarissa, että kaipa ne sitten matkustaa hammasharjat laukussa joka päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korealaiset ei koskaan lähde mihinkään ilman hammasharjaa. Enkä enää minäkään, mulla on läppärilaukussa harja, käsilaukussa harja jne, koska nyt aina ruokailun jälkeen ruokalistan voi muuten kätevästi lukea tuolta telaketjujen välistä...

   Poista
 7. Moikka! Ei liity aiheeseen millään lailla, mutta kuinka vaikeaa kasvissyönti on Koreassa? Lähtö 2 viikon kuluttua, ja ruokapuoli jännittää... Toimiiko esim lappu korkeaksi ruokavammastani, vai onko useimmissa ravintoloissa esim. tofua tarjolla?

  Kiitos inspiroivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korealaisissa on paljon buddhalaisia, jotka eivät syö lihaa ollenkaan (jotkut eivät syö kalaakaan). Kasvisruokaa on siis Koreassa hyvin ja kattavasti tarjolla, mutta ongelma on löytää ne oikeanlaiset ravintolat... Monissa lounaspaikoissa löytyy helposti tofuruokia, bibimbapia (sisältää kyllä kananmunaa ja joskus lihaakin, mutta lihaton versio on helppo saada), nuudelikeitot ovat monesti lihattomia jne. Sen sijaan esim. korean bbq-paikat tarjoavat luonnollisesti lihaa, ja sitten on erikseen kalaravintolat, joissa on vain kalaa ja mereneläviä. Vegaaneilla on sitten jo ongelmallisempaa, mutta jos oma rajoituksesi koskee vain lähinnä lihaa jne, niin uskoisin, että selviät kyllä.

   Hyvää matkaa! :)

   Poista
 8. Siitä on apua, jos osaa edes jonkun verran muuntautua maassa maan tavalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuntautumiskyky ja sopeutumiskyky ovat kyllä kaksi hyvää ominaisuutta ulkomaille lähtiessä... muuten voi alkaa pipo kiristää (sekä itsellä, että paikallisilla :))

   Poista
 9. Ihana. En kyllä ole tiennyt juuri mitään korealaisista tai korealaisten tavoista ennen kun tämän blogin löysin. Muutenkin ulkosuomalaisblogit on kyllä aika avartavia. Kiitos osakorealaiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Korea on jostain syystä kyllä edelleen aika eksoottinen maa suomalaiselle, kun taas vaikkapa japanilaisista tiedetään (tai ainakin kuvittelen, että tiedetään) paljon enemmän. Aika mystisiähän nämä täkäläisten tavat ovat, joten niistä on kyllä hauska kertoa muillekin!

   Poista
 10. Mulla on edelleen muistissa rautojen kanssa kikkailu, vaikka aikaa siitä on kulunut jo 20 vuotta. Omat etuhampaat sojottavat mikä mihinkin, mutta enää se ei niin haittaa. Silloin aikanaan Suomessa oikaistiin vain purentavirheet, joten jäi tuo kosmeettinen puoli hoitamatta loppuun :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun edellisistä oikomishoidoista on myös se 15 vuotta, ja hyvässä muistissa oli sekin. Samoin mulla oli purentavirheiden korjaus kyseessä. joten esteettisesti hampaat on kyllä ihan oikomattoman näköiset, mutta ei enää kauaa! Minua asia ei häirinnyt pitkään aikaan, mutta viime aikoina sitäkin enemmän ja totesin, että kerrankos sitä... Toivotaan, että tulee tällä kertaa hyvä!

   Poista
 11. Tosi hauska postaus! :)

  Taiwanissa on aivan sama juttu tuon hampaiden harjaamisen kanssa, joka välissä syöksytään vessaan niitä hampaita harjaamaan. Eikä sielläkään kyllä niitä hammasrautoja tai muita kosmeettisia operaatioita tarvitse sen kummemmin selitellä... päin vastoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taiwan taitaa mennä aika samaan kastiin Korean kanssa kauneusleikkausten suhteen, ja muutenkin aasialaisilla tuntuu olevan tuollaiseen kirurgin veitsen (tai muiden työkalujen) alla käyminen ihan luonnollinen juttu, turhamaisuutta ei ehkä täällä katsota ollenkaan huonoksi tai (nimensä mukaisesti) turhaksi, vaan oleelliseksi, tärkeäksi ja haluttavaksi asiaksi.

   Poista
 12. Onko tietoa siitä sitten että ovatko ne korealaisten hampaat paremmassa kunnossa kuin esim. suomalaisten? Nuo hoito-ohjeet (esim. se kolmen kohdan nyrkkisääntö) kun ovat tosiaan aika kaukana suomalaisista hampaidenhoitosuosituksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kuullut, että korealaisten hampaat olisivat itse asiassa aika huonossa kunnossa. Johtunee varmaan ruokailutavoista (syödään koko ajan pitkiä aikoja kerrallaan) sekä tuosta hampaiden ylenmääräisesta harjaamisesta, joka varmasti syövyttää kaikki kiilteet pois hampaista. Ainakin hammaslääkäreitä on PALJON, joten luulisi, että niille myös riittää töitä... :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...