keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Ollaan niin kuin Elluin kanat

Kun asialliset hommat tuli lauantaina hoidettua, päätettiin suomalaisten kesken olla Kalevalanpäivän kunniaksi kuin Elluin kanat. Klubille, siis! Eikä ihan mihin tahansa klubille, vaan Soulin kuuluisalle Club Elluille, jonka vielä vuonna 2011 muun muassa CNN Travel kirjoitti kuuluvan Aasian suurimpiin yökerhoihin ollen samalla "Korean coolein menomesta". Sittemmin klubille on tainnut ilmaantua kilpailija jos toinenkin, sillä ainakaan nopealla amatöörivilkaisulla katsoen ei klubilla näkynyt niinkään megarikkaita ja -kuuluisia k-pop -tähtiä, vaan enemmänkin tavallisia soulilaisia nuoria. Meno oli kuitenkin melko kaunista ja rohkeaa siitä huolimatta, vaikka kelpuutettiin sinne joukkoon sentään muutama suomalainenkin, ettei ihan eksklusiiviseksi menty.

Klubille astellessa on kuitenkin hyvä pitää mielessä muutama perusjuttu. Kuten esimerkiksi se, että rahaa kannattaa olla mukana, mikäli mielii haalia itselleen a) istumapaikan ja b) juomista. Ja pelkällä oluella ei Elluilla pitkälle pötkitä, vaan lasista siemaillaan (ei enempää eikä vähempää kuin) viskiä, vodkaa ja shampanjaa. Tosin hienojen juomien tykötarpeina tulee pöytään tietysti myös hienoja anjuja, kuten valkosuklaalla kuorrutettuja hedelmiä, viinikumitoukkia ja suklaapaloja. Kyytipojaksi kahta laatua mehua, taisi olla appelsiinia ja viinirypälettä, ellen pahasti erehdy. Toinen juttu on pukeutuminen; vaikka Elluilla nähtiinkin vaatteita laidasta laitaan, oli korealaisneitosten "vähemmän on vähemmän" -tyyli täälläkin paikallaan. Napapaita näyttää tehneen vahvan paluun, samoin on valkoisten farkkujen laita. Lyhyttäkin lyhyemmät mekot ja farkkushortsien (helmikuussa!) kauluksesta pilkottavat alushousujen narut ovat nekin edelleen / taas korealaisittain trendikkäitä. Mutta olihan joukossa toki myös juoksulenkkareita, legginssejä ja ylikokoisia villapaitoja, niinkuin nyt Koreassa aina ja joka paikassa. Vaellusvaatteita ei sentään Elluin tanssikansalla näkynyt...

Ja viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä kannattaa muistaa nenäliinat. Niitä voi tarpeen mukaan varata vaikka kolmekin pahvilaatikollista baaripöydän ääreen, riippuen hieman siitä, miten kovaa meinaat porukalla bilettää. Aikani kummastelin näitä korealaisten "tissue"-laatikoita, kunnes illan myötä arvoitus ratkesi: kun bileet ovat kuumimmillaan, noustaan pöydille tanssimaan. Samalla kahmaistaan pahvilaatikosta sylillinen kevyitä ja ohuta paperinenäliinoja, joita aletaan viskellä ympäriinsä, kunnes koko yökerhon lattia on pelkkää paperimössöä ja -silppua. Jos nyt jotain hyvää siitä käytännöstä, niin sanottakoon, että eipähän tarvinnut miettiä vessasta poistuessa, että mahtaako siellä kengänkoron alla olla jotain vessapaperia tarttuneena... 

Ai niin, ja älkää unohtako niitä pimeässä loistavia rannerenkaita; juuri niitä samoja, joita blogisti hamstrasi 7-vuotiaana ruotsinlaivan pallomeridiskosta. Ne on ihan kuuminta hittoa vielä näin kolmekymppisenäkin. 

(Kuvat Elluin FB-sivuilta)


8 kommenttia:

 1. Ja ne valkosuklaalla kuorrutetut kirsikkatomaatit, aijettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijai, ne meni multa "sivu suun", onneksi! Mutta koska kirsikkatomaatti on hedelmä, täytyy sen myös sopia valkosuklaan kanssa. Piste.

   Poista
 2. Oujee kunnon discoilua! Aasiasta on kylla jaanyt mieleen kunnon Discomeininki :D Tuo nenaliinojen heittely kuuluu myös paikalliseen illanviettoon eli turkkilaiset ja korealaiset ovat tassa sielunveljia ja -siskoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle oli kyllä ihan uutta. Ei meidän paikallisessa täällä Gangneungissa vaan semmosia... :D Eipä sillä, en oo kyllä liikaa viime aikoina klubielämässä viilettänytkään, että en tietäis, vaikka moinen olis ihan hitti jo suomessakin.

   Poista
 3. ou nou! täälläkin on mikroshortisit muotia ja ne vesirajaan ylettyvät hamoset...no nää on niin hoikkia, että ne sopii niille, mutta minusta ne on mauttoman näköisiä....en ole yökerhossa täällä käynytkään ja veikkaan, että meno on villiä ja paikka täynnä rikkaita ja kuuluisia:))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä korealaisten kelpaa näyttää säärtä, ei sillä! Toista se on suomalaisilla pökkelöillä... mutta makunsa kullakin. SItä lähinnä en tajua, että miten ne tarkenee siellä ulkona jonottaa niissä postimerkin kokoisissa vetimissä...

   Poista
 4. Siis nenäliinoja...? Mitä ihm... O.o ???

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...