sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Vielä ehtii

Selailin joku päivä blogia taaksepäin aina alkutaipaleelle asti. Kirjoitusten, kuvien ja koko blogin tyyli on vaihtunut melkoisestikin ensimmäisistä postauksista, mutta yhtä kaikki on vanhoja juttuja kiva lueskella näin jälkikäteen, koska samalla ne palauttavat mieleen elävästi ensimmäiset viikot ja kuukaudet uudessa, ihmeellisessä asuimaassa. Ja toisaalta myös turhanpäiväiset "mitä tein tänään (-en mitään)"-tyyliset postaukset ovat ihan hyviä päiväkirjamerkintöjä myöhempiä nostalgiatrippejä varten. Samalla tajusin, että en ole viime aikoina ottanut kuvia juuri ollenkaan asuinympäristöstämme ja lähihuudeilta. Siispä kamera olalle ja pipo päähän (kyllä, täällä on plussaa noin kymmenen astetta, mutta ilman ei vaan tarkene) ja iltalenkille mars. Tuloksena tyhjänpäiväisiä kuvia meidän kotikulmista; juuri sellaisia, joita sitten kymmenen vuoden päästä kaiholla kuitenkin katselee. Kaikesta harmaudesta huolimatta. 

Naapurissa on joku romukauppa. Sisällä on tavaraa lattiasta kattoon, kaikkea mahdollista mitä kuvitella saattaa. Kahden vuoden ajan olen todennut, että sisällä pitää käydä penkomassa vielä joku päivä.

Asia on nimittäin niin, että kaikki hyvä (ja joskus vähän hermoja koettelevakin) tulee joskus päätökseen. Kuten meidän matkamme Koreassa. Lähtöpäivä on jo päätetty ja henkinen valmistautuminen aloitettu. Vaikka aikaa on vielä runsaastikin, kummittelee tuleva muutto mielessä päivittäin, niin hyvässä kuin pahassakin. Ja mitä kaikkea vielä pitäisi Gangneungissakin ehtiä: ainakin kerran pitäisi ajaa kaupungin bussilla. Emme nimittäin ole vielä koskaan astuneet paikalliseen vihreään kumijalkaan. Vierailemattomien paikallisnähtävyyksien listalla komeilee edelleen Daegwallyeongin kahvimuseo, joka sekin on kuulemma varsin mielenkiintoinen. Voi olla, mutta toistaiseksi mielenkiinto ei ole vielä raahannut meitä tutustumaan asiaan tarkemmin. Ja ainakin pari kukkulaa on ihan pakko ehtiä vielä valloittaa, mutta onneksi kevät ja vaelluskausi on kohtapuoliin täällä. 


Joen varressa kulkiessa huomasimme vedessä kolmen saukon (pitäydymme kannassamme; saukkoja ne oli, ilman muuta) uiskentelevan, pulahtaen aina välillä kivetyksen reunan alle ja sukellellen ympäriinsä. Kuva ei ehkä kerro ihan hirveästi, mutta kyllä ne ihan oikeita ja eläviä olivat, nuo mustat läntit keskellä jokea.Pienoinen paniikkikohtaus tosin oli lähellä poiketessamme pitkästä aikaa perinnetorin huonekalukauppaan. Kaksi vuotta sitten, kun torilla tuli kuljeskeltua lähes päivittäin, iskin silmäni pariinkin kiehtovaan korealaiskaappiin, joita kävin ihailemassa vähintään kerran kuukaudessa. Sittemmin olen haaveillut, pohtinut ja suunnitellut kaapin paikkaa tulevassa kodissamme; sovitellut sisustukseen ja pohdiskellut sopivaa paikkaa (ehkä eteiseen, vai sittenkin makuuhuoneeseen...), mutta tänään pyörin kaupassa hätääntyneenä ympyrää, sillä molemmat kaapit olivat kadonneet! Uskon, toivon ja luotan vakaasti siihen, että huonekalukauppiaalla on olemassa jonkin sortin katalooki, josta vastaavat kaapit löytyvät vielä ennen kuin on liian myöhäistä, mutta jossei, en tiedä, voinko koskaan antaa itselleni anteeksi moista täydellisen kaapin menettämistä. 

Mutta jos jotain, niin hedelmien epämääräistä saatavuutta ja hirvittäviä hintoja ei tule ikävä. Onneksi kuitenkin parhaillaan käynnissä oleva mansikkakausi tuo tilanteeseen akuuttia helpotusta..

13 kommenttia:

 1. Voih tiedän tunteen :( Tsemppiä! Mahdattekohan olla vielä kesällä Gangneunissa? Mulla oli meininkinä tulla käymään siellä joko miehen kera tai ilman ja olisi ollut mukava käydä morjenstamassa. Hänellä on siellä jotain sukua jolle pitäisi kuulemma käydä näyttäytymässä (APUA!) Varmaan osaisit paikallisena myös suositella paikkoja joissa käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kesälomaillaan kesäkuun lopusta eteenpäin, mutta jos ennen sitä ehditte, niin ilman muuta voidaan treffata! Tervetuloa vaan tänne Gangneungin suunnalle :) Ja joo, ainakin tuo legendaarinen Bumpin kannattaa tsekata kun paikalle pääsette... ;)

   Poista
 2. Miksi hedelmien saatavuus on huono? Eivätkö ne ylipäätään kuulu sikäläiseen ruokapöytään vai onko valikoima vain pieni eli vain paikallista on saatavilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, miksi saatavuus on huono, sitä itsekin ihmettelen. Ja hinnat tähtitieteelliset. Kyllä täällä muutakin kuin paikallista on saatavilla, mutta aina tosi vaihtelevasti, eli ei voi etukäteen suunnitella, että "teenpä tänään sitruunakakkua", koska sitten sitruunoita ei olekaan yhdessäkään kaupassa... Mutta syy on mulle mysteeri.

   Poista
 3. Voih, juttuja Koreasta tulee kyllä ikävä sitten, kun muutatte sieltä pois. Mutta toivottavasti jatkat kuitenkin bloggailemista Suomesta käsin tai minne sitten päädyttekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätöstä bloggaamisen jatkamisesta ei oo vielä tehty, katsotaan nyt, mutta ainakin vielä muutamia kuukausia näitä juttuja on tulossa...

   Poista
 4. Luen joskus omia vanhoja postauksia ja onhan ne erilaisia, mutta on hyvä katsoa, että miten blogi on muuttunut. Ei mitään postauksia on, mutta sekin kuuluu asiaan. Oli jännä nähdä asuinympäristösi.Vaikuttaa samannäköiseltä kuin täällä. Laatikkotaloja ja aika karua. Jatka juttuja ja sitä miten elo menee sitten Suomessa. Näitä on tosi kiva lukea! Hyvää viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä oli poikkeuksellisen harmaa ilta, mieskin totesi, että "näyttää ihan Kiinalta" :D
   Mukavaa viikkoa teillekin!

   Poista
 5. Tosi mukava oli nähdä kuvia teidän kulmilta, ihan nättiä siellä näyttää olevan :) Odotin koko ajan, että paljastat lähtöpäivän, multa ainakin on mennyt ohi, jos se on jossain välähtänyt! Tulee ikävä näitä sun korea-juttuja sitten joskus, kun sieltä lähdette.

  Mun tulee kans aika usein klikkailtua oman blogin vanhoja juttuja noista "you might also like" -linkeistä. Jännä kyllä, että harvoin päädyn muiden blogeissa niitä klikkailemaan. Vanhoja juttuja on todella ihana lukea, mieleen tulee niin paljon muita muistoja niistä hetkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä joskus löytää sellasiakin juttuja arkistosta, mitkä on jo ihan unohtanut!

   Lähtöpäivä ei ole vielä blogissa paljastunut, mutta sen verran voin sanoa, että hetki vielä menee täälläkin, vielä ei ole muuttolaatikot kasattuna (tai edes tilattuna...)

   Poista
 6. Voi hurjaa, että olette tekemässä lähtöä! Toivottavasti aiot kertoa ennen pitkää myös paluumuuttajan tunnelmista. Tai niin, oletan, että olette muuttamassa takaisin Suomeen, mutta ehkä teidän seikkailut jatkuukin jossain toisaalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tässä pähkäillyt blogin jatkon suhteen; ehkä se selviää sitten aikanaan. Jos juttua riittää, niin mikä ettei, mutta voi olla että kirjoituksen aiheet tyrehtyy paluumuuton jälkeen. Ja joo, Suomeen kyllä mennään!

   Poista
 7. Oli tosi kiva nähdä kuvia ihan päivittäisistä ja arkisista "maisemista" teidän kotikulmillanne. Korea on vielä niin kaukana täältä Euroopasta, ettei sitä oikein osaa muuten kuvitellakaan, miltä siellä näyttää.
  Nauti viimeisistä ajoista siellä, tosiaan jälkeenpäin blogi on mainio "muistojen kirja" kaikesta siitä.
  T. Tyyne

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...