sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kaikkeen tottuu. Melkein.

Kaikkeen tottuu, Koreaankin. Ja yhtäkkiä sitä huomaa miettivänsä sunnuntaiaamuna, että kun tästä nyt lähtee vuorille vaeltamaan, niin hitsi kun ei ole niitä irtohihoja estämään auringonpolttamia eikä lierihattua, ja voi kunpa ois nyt se selfiekeppi.

Onneksi korealaisiin kavereihin voi aina luottaa. Selfiekeppi oli siis menossa mukana sittenkin.

Päivän vaellus suoritettiin helpohkolla, mutta sitäkin pidemmällä reitillä Odaesanin kansallispuistossa

Ja yhtäkkiä joen rantaan lenkille lähtiessä ymmärtää jo ihan täysin ne "murtovarkaat", eli tyypit, jotka ovat kävelyllä kokomustissa pitkähihaisissa ja -punttisissa (34 asteen lämpötilassa) täysi maski ja leveälierinen aurinkovisiiri sekä huppu päässä - nimittäin karkeasti arvioiden yhteensä ehkä noin kahdensadan gramman hyönteismassa lensi blogistin nielusta kohti vatsalaukkua, kun suu hengästyksestä auki haukoin happea (ja niitä itikoita) iltalenkin lomassa. Maski olisi ehkä ollut tarpeen. 

Ja kun miespuolinen hammaslääkäri kesken toimenpiteen kumartuu yhtäkkiä ihan lähelle ja kuiskaa korvaan, että "...onko sinulla lapsia?", ei siinä ole mitään kummallista tai vaivaannuttavaa; ihan normikorealaista uteliasta käytöstä (uskokaa pois). 

Ja normaalilta vaikuttaa sekin, kun työkaveri tulee yhtäkkiä niistämään toisen kollegan nenää kesken ruokailun.

Ja tokihan moottoriteiden tietyömailla varoituksena käytettävällä nukellakin on aurinkolasit päässä. Ettei häikäise. 


Mutta aina silloin tällöin sitä vielä korealaisetkin pääsevät yllättämään. Kuten esimerkiksi miehelle kävi jokin aika sitten golfklubin saunassa, jossa hän oli korealaisten työkavereiden kanssa kierroksen jälkeen peseytymässä. Yhtäkkiä korealainen kollega jäi suu auki ihmetyksestä ja huudahti "oooh!" Kyse oli miehen rintakarvoista. "Saanko kokeilla" hän kysyi muitta mutkitta ja alkoi kädellään silittää miehen rintaa. Mitäpä siihen sitten sanomaan? 

Korealaiset <3


18 kommenttia:

 1. Korealaiset on kyllä mahtavaa porukkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne vaan sympaattisia (ja samaan aikaan raivostuttavia?)

   Poista
 2. Mua niin naurattaa :D kyllä maailmassa on erilaisia kulttuureja moneen lähtöön! eipä suomalainen ihan äkkiä lähtisi niistämään kollegan nenää tai kokeilemaan vierustoverin karvaista rintaa :D ihanat korealaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mies vähän ihmeissään oli, että saunassa toinen tulee silittelemään rintakarvoja, mutta....maassa maan tavalla?

   Poista
 3. Haha, ihana, repesin niin monessa kohtaa :) ehkä sitä pitäisi suunnata sinne päin jossain vaiheessa todistamaan itse näitä juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisesti joskus täytyy kuitenkin hengata täällä vähän pidempään ennenkuin noi mehukkaimmat jutut tapahtuu. Turistille kun ei niin herkästi ehkä uskalleta avautua koko korealaisuudessa :D

   Poista
 4. Kuin myös Kiinassa. Udellaan ehkä liikaakin, jos vain vähänkin osataan englantia. Markkinoilla myyjä tonki kassistani kuitin ja alkoi parkumaan, että maksoit liikaa, minä teen halvemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehehe :D Joo, just toi "paljoko maksaa" ihan missä tahansa asiassa. Siis myös sellaisissa, mitä suomalainen ei halua kertoa. "no, sano nyt, oliko kallis, paljonko maksoit?"

   Poista
 5. Ei oo todellista! Niistää toisen nenää!!! Mä en ehkä pystyis tohon. Täällä on kyllä normaalia kommentoida toisten ostoksia. Tänään ruokabasaarilla kyselin onko voi suolatonta vai suolaista (täällä voi on lähes aina SUOLATONTA) ja vieressäni seissyt toinen asiakasnainen kertoi juuri ostaneensa voita, oikein on hyvää ja suolaa voi laittaa kotona :) Se on normaalia, mutta rintakarvojen koskeminen tai niistäminen ei (ainakaan vielä) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa sekin olis jo aavistuksen vaivaannuttavaa, jos joku puuttuisi tuollaiseen kahdenväliseen keskusteluun (vaikka julkisesti olikin). Kyllä sitä pitää itsekin tottua kaikenlaiseen ja avartuuhan se omakin maailmankatsomus (ja kärsivällisyys...) samalla!

   Poista
 6. Minustakin tuntuu, että turkissa vietettyjen vuosien jälkeen en ylläty mistään. Ja kummallisissakin tilanteissa pokka pitää. Siitä on muuten suunnaton hyöty nykyisessä työssäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis juuri näin. Mikään ei enää yllätä... :D

   Poista
 7. Heh, heh tuota nenän niistämistä ja rintakarvojen silittelyä :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mitä ajattelisin suomalaisena miehenä, jos saunaan mennessä näkisin toiset miehet silittelemässä toistensa rintakarvoja? :D

   Poista
 8. Tuo nenan niistaminenhan on aika jannaa :D Taallakin on kylla kaikenmoista, kaikkeen tosiaan tottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oli ehkä enemmänkin sellainen pyyhkiminen, tyyliin "nyt pyyhitään sun nenä, sulla on tossa jotain..." siis vähän niinkuin äidit tekee pikkulapsille. Mutta silti...

   Poista
 9. Kulttuurierot ovat kyllä yksi mielenkiintoisimmista asioista tämän pallon päällä. Usein siksi, että niistä saa revittyä niin hyvät naurut. :D Parempi puolisko on kertonut monia omia ja työkavereiden kokemuksia Kiinasta työkeikoilta. Siellä on esimerkiksi silitelty kiharahiuksisen työkaverin päätä lentokentällä (kiinalaisilla kun tuppaa olemaan suora tukka) ja ihaillen tökitty sormella isokokoisen suomalaisinsinöörin vatsaa ("big boss, goooood!"). Aasia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, muakin on tökitty sormella mahaan (parturissa kerran joku toinen asiakas (nainen) tuli tökkimään ja sitten nauroi, tiedä mikä mahtoi olla niin hauskaa :D). Onkohan se joku aasialaisten universaali juttu, että pitää tökkiä vatsaan? Suomessa siitä sais varmaan syytteen niskaan :D :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...