sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Wappu jatkoajalla

Koreassa Wappua vietettiin hieman jatkoajalla, kun koreansuomalaiset päättivät kokoontua jo suorastaan perinteeksi muodostuneelle vappupiknikille Souliin lauantain kunniaksi. Piknikin oli määrä alkaa Yeoidon puistossa kello kolmetoista, joten olimme hyvissä ajoin ennen puoltapäivää levittämässä vilttiämme ja eväitämme Seoul Forestissa. Älkää kysykö miksi. Lyhyen mutta informatiivisen facebook-kommentoinnin jälkeen keräsimme levitetyt viltit ja eväät ja suuntasimme taksilla kohti oikeaa puistoa. 

Saattoivat siinä jopa coolit souliitit hieman hieraista silmiään, kun tupsulliset ja tupsuttomat valkolakit kokoontuivat puhaltamaan ilmapalloja, heittelemään serpentiiniä, laulamaan marssilauluja ja kilistelemään skumppalaseja keskelle puistoa Suomen lipun katveeseen. Päivän anti sujui jutellen, syöden, juoden, nauraen ja hetkittäin pilvien lomasta pilkottaneesta auringosta nauttien. Onneksi vain hetkittäin, sillä suomalaiselle hipiälle jo se pilvinen +26 astetta on ihan riittävän lämmin tavanomaiseen räntäsade-vappupiknikkiin tottuneena. 

Piknikeväänä oli myös suomalaisia herkkuja, kuten suklaata, lakua, simaa ja joulupipareita. Harmillisesti skumppa pääsi vähän helteessä lämpiämään, mikä lienee merkittävä ero suomalaiseen vappujuomaan verrattuna; yleensä se säilyy hyinkin helposti kylmänä siellä plus kuudessa asteessa...

Tänä vuonna blogisti joi siman kuitenkin kiltisti lasista eikä lakista. Joskus aiemmin kun lasit ovat saattaneet unohtua matkasta...

"oikea paikka löytyy Suomen lipun alta"

Korealaiset eivät onneksi antaneet hetkittäisenkään auringonpaisteen häiritä, sillä teltat kasattiin kokoon alta aikayksikön ja sateenvarjon alta viimeistään löytyi suojaisa kohta, jonne irtohihoilla ja kasvomaskeilla varustautuneet paikalliset pääsivät viheliäisiä säteitä karkuun. Ja ne kaikista kuuleimmat korealaiset kuitenkin saapuivat piknikille teltan ja matkalaukun kera; piknik-korit ovat niin viime kauden juttuja...

Suosittuja ajanvietteitä on muun muassa leijan lennätys sekä pyöräily puistoa ympäri. Näimmepä yhden minihameessa lenkkeilleen koreattarenkin. Ei sentään ollut korkkareita jalassa.


Vaikka korealaiset rakastavat eväslaatikkoruokia ja piknik-syömistä, voi Soulissa piipahtaa piknikille ilman eväitäkin, nimittäin pitsaa ja friteerattua kanaa voi helposti tilata paikalle kuljetettuna ja juomia voi noutaa kätevästi puiston kioskeista.

Parasta on tietysti tulla piknikille telttaan.


Äläkä unohda sateenvarjoja. Ei sillä, että sataisi, mutta jos se aurinko (hitto soikoon) sattuisi paistamaan. Ja huomaa pojan vaaleanpunainen matkalaukku; hän veti sitä ylpeänä nurmikolla perässään. Olikohan laukku täynnä sateenvarjoja (joka leidille oma) vai kenties janojuomaa?

Suomalaiset valkolakit poistuivat tyylikkäästi tandemilla, ja vappu sai arvoisensa päätöksen.

10 kommenttia:

 1. Tuollainen pyörällinen carry-on laukku vaikuttaa ihan käytännölliseltä kaupunkipiknikkiin ! Ja voisiko tuo telttailu olla harjoittelua oikeaan telttailuun....ettei sitten tule ongelmia pystyttämisessä ? Noista irtohihoista - niitä olen ihan puolivakavissani miettinyt, kun joskus golfin parissa vierähtää aikaa useampi tunti ulkona. Toistaiseksi ne on tuntuneet vähän epämukavilta ja olen vain lisännyt aurinkosuojaa purkista.
  Tuo tandem kuva on hieno - aika kivaa, että teillä on tuollainen suomiporukka siellä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä mä ne irtohihat ymmärrän just vaikkapa urheillessa, jos on oikeasti vaalea ja herkästi palava iho, niin mikäs siinä. mutta että esim. rannalle mennään "ottamaan aurinkoa" ja sitten vetäydytään yltä päältä irtohihoihin ja -lahkeisiin...? :)

   Poista
 2. Kiinassa on myös teltat, varjot ja laukut piknikillä ja syödääääään! kiva, että kokoonnuitte. ei teitä monta taida siellä olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on varmaan alle sata, plus opiskelijat. Aika pienet piirit, juu.

   Poista
 3. Meinasin ensin kirjoittaa, että en yhtään ymmärrä tuota telttaa, mutta sitten aloin miettimään, että se sopisi minulle hyvin. Pitkän piknikin ja muutaman lasillisin jälkeen tulee yleensä niin raukea olo, että olisi ihana köllähtää telttaa päikkäreille :D

  Tyylikäs tandem-poistuminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta eikö siellä teltassa tulisi kamalan kuuma?

   Tandem oli huikea! :)

   Poista
 4. Suomeenhan tuo telttavillitys sopisi hyvin. Siellä voisi sitten pidellä (räntä)sadetta Ullanlinnanmäellä =)

  VastaaPoista
 5. Tuo tandem kuva suomalaisista Soulissa valkolakit paassa on jotain niin huippua etta ehdottaisin vuoden ulkosuomalaisten blogien lehdistökuvaksi!

  VastaaPoista
 6. woouw.. i like all over your post, very nice share ^^

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...