sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Ennen uusia tuulia

Blogissa on tullut jo moneen otteeseen todettua, että aika Koreassa käy vähiin. Nyt ollaan varmaankin jo siinä vaiheessa, että lähtöpäivän voi vihdoin julkaista, nimittäin lauantaina 27. kesäkuuta noin puolenpäivän maissa jätämme Korean jälleen kerran taaksemme, mutta tällä kertaa toistaiseksi lopullisesti. Kotipaikka vaihtuu takaisin Suomeen ja kesäloman jälkeen koittaa aivan uudet tuulet Pirkanmaalla. 

Mutta ennen kuin päästään niihin uusiin tuuliin, on edessä vielä jotain huikeaa. Sillä mitä lähemmäksi lähdön hetki tulee, sitä haikeammalta alkaa tuntua; yhtäkkiä yllätän itseni pohtimasta, että olishan tänne vielä vähän voinut jäädä, vaikka ihan totta puhuakseni nyt on juuri hyvä hetki palata Suomeen. Se ei silti vähennä yhtään sitä hyvästienjätön tuskaa tai tunteiden haikeutta, mutta ennakkoikävän ja lähtöahdistuksen torjuntaan on onneksi kehitetty jo ajoissa hyvä lääke: pitää olla jotain niin mahtavaa, mitä odottaa, että aina haikeuden iskiessä voi siirtää ajatukset tuleviin viikkoihin. Eli blogistin kesälistalle laitetaan ruksittaviksi ainakin seuraavat kokemukset:

- syötyjä hampurilaisia: minimissään kahdeksan, tavoitteena kaksitoista
- nähtyjä suomalaisia: ainakin kuusi (ja nähtyjä korealaisia varmaankin noin 1,5 miljoonaa)
- kuvattuja kylttejä ja tienviittoja: neljä nyt heti tulee mieleen...
- motelliöitä: lähemmäs kolmisenkymmentä
- ajettuja kilometrejä...eikun maileja: reilut 2000
- lennettyjä lentoja: viisi (huh) joista ison meren päällä (huhhuh) kaksi
- erikoisia oluita: ainakin kymmenen. Isoa.
- näköalapaikkoja: toivottavasti enemmän kuin viisi
- kertyneitä kiloja (siis muitakin, kuin matkalaukkuun meneviä): toivottavasti alle viisi...
- tyhmiä päiviä: ei yhtään!

Joko arvaatte? (alta löytyy viiden pisteen kuvavihje)

Etukäteislaskelmien mukaisesti kyltti numero kolme...

Nii-in! Blogisti miehineen pakkaa kamat muuttokonttiin kohti Suomea, mutta oma takamus istutetaan lentokoneeseen ja asetetaan nokka kohti päinvastaista suuntaa, nimittäin Kanadaan ja USA:han. Muutaman päivän visiittiä Vancouverissa seuraa USA:n road trip, hengähdystauko Chicagossa ja lopulta siivet kohti koto-Suomea. Eli kun kun seuraavan kerran oikein alkaa silmäkulma kostua muuttostressin keskellä, niin täytyy vain pistää youtubesta soimaan Vivaaaa Las Vegas....

25 kommenttia:

 1. Tervetuloa Suomeen ja mukavaa lomareissua! Vancouver on ihana ja USA road trip kuulostaa niin mahtavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Vancouverille olisi ehkä pitänyt säästää vähän enemmänkin aikaa, mutta tällä kertaa näin. Yhteensä ehdimme olla siellä neljä päivää, kyllä siinäkin jo varmasti jotain näkee :)

   Poista
 2. Wau, varmasti huippu kesälomareissu tiedossa! Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo matkaa on odotettu ja suunniteltu jo niiin pitkään. Tällä kertaa _onneksi_ sanonta "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" ei pidä ollenkaan paikkaansa; nyt hyvin suunniteltu on vielä kokonaan tekemättä :D (vaikka en sitten tiedä siitä "hyvästä" suunnittelusta..)

   Poista
 3. Hyvä lähtö! Vähän Vegasia ja johan unohtuu ikävät ja muuttostressit. Casinosta voitte hankkia lisäksi vähän käyttörahaa. Ihanaa matkaa! Ja voimia muuttoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuu Ei! Mä vähän pelkään, että meidän matka typistyykin telttareissuksi Vegasin jälkeen, kun kaikki rahat katoaa mystisesti pelipöytiin :D

   Poista
 4. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Tsemppiä pakkailuun ja vikoihin Korean viikkoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pakkailuihin tosiaan kaipaakin tsemppiä. Miten se tuntuu taas niin vaikealta aloitta koko urakka?!

   Poista
 5. Vaikuttaa hienolta reissulta ! En tiedä löytyykö samanlaista eksotiikkaa kuin Koreasta, mutta iso maa ainakin. Kahvit tarjotaan, jos nähdään !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän siellä ole sitten erilasta eksotiikkaa, ja Korean jälkeen jenkit voi olla hyvinkin spesiaalin tuntuinen!

   Olispa kiva tavata kahvikupposen äärellä, tosin ei taida tällä kertaa meidän tiet kohdata?

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Wau, kiitos materiaalin linkkauksesta! En huomannut (vai menikö silmien ohi) mainintaa siitä, missä hotellissa te yövyitte Vegasissa? Ja mitä piditte siitä?

   Poista
  2. Löytyy tästä jutusta :-) Sijainti oli hyvä, mutta en nyt ihan varauksettomasti suosittelisi kuitenkaan. Mutta makuja on niin monia ...

   Poista
 7. Mahtavaa lomareissua ja tervetuloa sitten aikanaan Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, on kyllä mukava tulla Suomeen, toivottavasti elokuussakin riittää vielä mukava kesäkelejä meillekin!

   Poista
 8. No niin sitten jää Korea taakse ja tervetuloa Suomen suveen! Jälkitunnelmia odotellen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Katsotaan, miten se blogin kirjoittaminen sitten Suomesta sujukaan...

   Poista
 9. Oijoi, kuulostaa aika mainiolta suunnitelmalta! Me arvomme, että lähtisimmekö jouluna juuri tuolle suunnalle vaiko Floridaan. Sen verran vaikea päätös taitaa olla, että todennäköisesti emme saa mitään aikaiseksi ja jäämme nököttämään kotiin joulukuusen alle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Florida ja NY on meilläkin vielä joskus listalla, mutta tällä kertaa näin. On pakko tehdä jotain rajauksia ja myönnytyksiä, kun koko jenkkilää ei kuitenkaan voi kerralla nähdä.
   Ja onhan se joulu Suomessa aika ihana kuitenkin, että eihän sekään ole huono vaihtoehto että sen kotona joulukuusen alla viettäisi? :)

   Poista
 10. Vau! Amerikan roadtrip! Kuulostaa nostalgiselta ja hienolta! Tosin muuttolaatikoiden pakkaaminen ja hyvästelyt sitä ennen ei niin hohdokkaalta. Tsemiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuulostaa hienolta ja nostalgiselta...ja kalliilta. Ja isolta suunnittelu-urakalta (johon ei valitettavasti nyt riitä enää paukkuja kaiken muun osalta, joten toivotaan, että meillä on tuuriakin matkassa ja saadaan hyvä reissu vähän vähemmällä suunnittelulla...)
   Mutta on silti ihanaa lähteä reissuun!! Ja Suomeenkin, tietysti :)

   Poista
 11. Makea kesälomareissu teillä tiedossa! Tuttuja seutuja ja erittäin kivoja sellaisia. Tervetuloa Suomeen, vaikka mun mielestä olisit kyllä voinut jäädä sinne Koreaan kertomaan hauskoja juttuja paikallisista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä, hulppea reissu tiedossa. Ja tullaan kyllä olemaan niin loman tarpeessa, että odotan jo innolla ihan sitä pelkkää autoilua, kun ei ole mitään aikatauluja eikä paineita, vaan voi vaan ajaa ja pysähdellä fiiliksen mukaan. Jes!

   Poista
 12. Vau, hauskaa reissua! Jos Colorado osuu matkan varrelle Vegasista Chicagoon niin laita ihmeessä viestiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos! Olisikin upeaa poiketa Coloradossa, mutta meidän matka jatkuu Vegasista takaisin SF:oon ja sieltä lentäen suoraan Chicagoon. Aika haipakkaa tiedossa...!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...