maanantai 15. kesäkuuta 2015

Harkittu heräteostos

Jo ensimmäisestä Korean syksystä saakka olen haaveillut korealaiskaapista, sellaisesta puisesta perinteisestä, jossa olisi jotain kauniita yksityiskohtia ja joka ei missään nimessä noin muuten sovi sisustusmakuuni lainkaan. Mutta jostain kumman syystä se kaappi vain kummitteli mielessä yhä uudelleen ja uudelleen, ja kiersin Gangneungin perinnekalustekauppoja niin usein, että myyjät todennäköisesti jo luopuivat toivosta, ettäkö se vaalea ulkkari ikinä ostaisi mitään. 

Sillä onhan ne aika erikoisia. Eikä sovi minkään kanssa yhteen. Ja hintaakin niillä on. Ja ovat jotenkin kornin näköisiä.

Mutta sellainen oli pakko saada, nyt tai ei koskaan. Ja lopulta ostettiinkin sitten ihan eri, kuin mitä alunperin oltiin ajateltu. Ostosreissun tuloksena siis hartaasti harkittu heräteostos.


Siellä se nyt nököttää huoneen seinällä, muuttomiehiä odottamassa.


Jottei kaappi kuitenkaan tuntisi itseään ihan yksinäiseksi korealaiseksi kaiken skandinaavisen keskellä, niin sain yllättäen työkaverin vaimolta läksiäislahjaksi upean korealaisen lampun. Kollegan vaimo harrastaa lamppujen tekemistä, ja teos on siis alusta loppuun itse tehty, mikä tietysti vielä lisää arvoa entisestään. Lampun varjostinosa on korealaista perinteistä paperia, hanjia, ja myös itse lampun jalkaosa on sekin jonkinlaisesta paperista tehty ja lakattu sitten kovaksi, puun näköiseksi massaksi. 

Käsin tehty, alusta loppuun. Varjostimen merkki symboloi kuulemma onnea ja kaikkea hyvää.


Että nyt on sitten korealaista sisustustakin hankittu. Nimittäin ostettiin tässä muuttotohinassa uusi asunto (ei sentään korealaista kuitenkaan, vaan ihan suomalainen). Nyt on siis vihdoin myös osoite, minne muuttokontti lähetetään!

27 kommenttia:

 1. Huomattavasti parempi "matkamuisto" kuin ne krääsät mitä moni kantaa kotiin :D
  Ja lamppu on kaunis. Niin on elekin työkaverin vaimolta!
  Onnea uuteen kotiinkin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä juuri. Ja ajateltiin, että jossei se sitten omaa silmää miellytäkään, niin saa varmaan kaupaksi, kun on sen verran erikoinen kapistus, ettei niitä tahdo Suomesta ihan helpolla saada. Mutta kokeillan nyt ensin, jos löytäisi uudesta kodista paikkansa :)

   Poista
 2. JEEEE! Hyvät on hankinnat, asunto ja mööpelit. :) Ihan sama kaappihomma kummittelee täällä, mutta kattellaan, miten käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asunto, jes, mööpelitkin jes jes. Vaikka mihin ihmeeseen tuommoisen kaapin asettelee siellä mustavalkoisessa yksinkertaisuudessa? No, onneksi oli sitä tilaa... ;)

   Kyllä se kuule kannattaa, kumminkin harmittelet sitten Suomessa, että hitto kun ei tullut hankittua....!

   Poista
  2. Jos Elina ei osta ja sit alkaa myöhemmin harmittamaan, niin voihan kysyä jos Terhi myis omansa ;)

   Asunto on tosi jees, noin niinkuin yhden vierailun kokemuksella :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Eipä kai sen kummempaa tarinaa -vielä - mutta aikanaan tietysti kerrotaan, että se on siltä ajalta, kun Terhi asui Koreassa...eli tarina kehittyy kyllä!

   Poista
 4. Aivan ihania molemmat, olen ihan sulaa vahaa tuollaisten kaappien edessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä niissä vaan on "sitä jotain". Välillä siis jotain persoonallisempaa kuin ne iänikuiset Ikeat :D

   Poista
 5. Komea kaappi!
  Hieno läksijäislahja tuo lamppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamppu on aivan mahtava, ja se kyllä sopii meillä sisustukseenkin kivasti.

   Poista
 6. Hieno kaappi ja upea lamppu! Eivätköhän nuo sovi kivoiksi yksityiskohdiksi sinne skandinaaviseen sisustukseen. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, toivotaan. EIkös sitä sisustuslehdissäkin aina toitoteta jotain persoonallista otetta :P

   Poista
 7. Mahtavia, molemmat! Mun pitäisi varmaan jo nyt rynnätä kaupoille, mutta eiköhän se niin kuitenkin mene, että juuri ennen lähtöä epätoivoisena yrittää löytää jotain. Bhutanissa oli ihania mattoja, mutten ehtinyt kaupoille ja se jäi vähän kaivelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just, mä oon ihan varma, että olisin ikuisesti katunut, jossen olis nyt hommannut tuota kaappia. Jälkikäteen kun se tulee aika kalliiksi rahdata Suomeen, mutta nyt menee sopivasti muun kontin mukana.
   Semmonen matto olis kyllä varmaan aivan upea. Mahtoiko olla kalliita (ehditkö katsoa?)

   Poista
 8. Ah, tuo kaappihan on aivan ihana! Tosi kaunis! Ja onnea uuteen (suomalaiseen) kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, on kyllä hurjasti isoja muutoksia elämässä, kun vielä upouusi kotikin odottaa... Huh!

   Poista
 9. Ihana kaappi ja lamppu myös - ja varmasti ihan parhaat matkamuistot Korean vuosista muistuttamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen myös. Valokuvat on tietysti ne tärkeimmät muistot, mutta kyllä näitäkin varmasti vielä ihastellaan moneen kertaan.

   Poista
 10. hieno! pidän ja olen aina pitänyt aasialaisista kalusteista. jos joskus kyllästys kaappiin, niin.....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, hyvä tietää ;)
   Jos sitten kaappi ei sovikaan mihinkään, niin minäpä laitan postia.....

   Poista
 11. Onneksi ostitte, olisihan se nyt ollut kamala sääli, jos Suomessa olisi käynyt tuollaista kaappia tekemään mieli. Onnea uuteen kotiin, on se helpompaa tulla takaisin, kun tietää minne tulee:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se. Osoitteenmuutoskin oli mukavampi tehdä :D

   Poista
 12. Upea lamppu! Kalligrafiamerkki on kiinaa ja tarkoittaa blessing (siunaus). Hyvin yleinen kiinalaisessa kalligrafiassa käytetty, juurikin merkityksensä takia.

  Hyvä että ostitte kaapin, kyllä sille Suomessa paikka löytyy, ja se on konkreettinen linkki Korean aikaan ja kokemuksiin. Saahan sen välillä varastoon jos alkaa kyllästyttämään.

  Mervi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, no hyvä tietää :) Kollegat sanoivat, että se tarkoittaa "luck", mutta ehkä tässä oli vähän lost in traslation - hetki...

   Poista
 13. Brysselissä oli aikoinaan ja ehkä edelleenkin antiikkikaupoissa vähän tuontyyppisiä kaappeja ja olen niistä aina unelmoinut. Hyvä ostos siis mun näkökulmasta :) Ja sellainen sisustushan on ihan parasta missä yhdistyy vähän erihenkisiä juttuja.

  Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain kumman syystä tuo korealaisen tyylin paperitausta - puuristikko vetoaa muhun. Mutta muuten tyypilliset korealaiskalusteet ovat monesti mun mielestä vähän jotenkin liikaa, niissä on kaikenmaailman maalauksia, krumeluureja ja kullattuja saranoita, joten yritin löytää tuollaisen hillitymmän ja suoraviivaisen... no hillitystä en tiedä mutta on tuo nyt kuitenkin aika perus verrattuna niihin kaikista koristeellisimpiin...!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...