sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kuvaterveiset matkan varrelta

Maileja on taittunut jo hyvä määrä ja maisemat ovat vaihdelleet suurkaupungista autiomaahan ja takaisin. Los Angeles, San Diego, Las Vegas. Tällä hetkellä blogisti lepuuttaa Hendersonissa ja huomenna matka jatkuu kohti Grand Canyonia ja Flagstaffia.

Los Angelesissa oli sentään sopivasti lämmin. 

Hylkeet La Jollassa. Aika linssiluteita!
San Diegossa jatkui Kalifornian teema: kylmää. Siispä päätimme suunnata mitä pikimmin kohti sisämaata.

Mitään pitkällisiä matkakertomuksia ei ole kirjoitettavaksi. Mutta heille, jotka Ameriikan matkaa suunnittelevat, muutama tärppi saattaa olla paikallaan. Kuten vaikkapa se, että vaikka Losin Koreatown olisi kuinka autenttinen tahansa, on Korean BBQ siellä ylihinnoiteltua ja alisuolattua. Ei maistu samalle, eikä tarjoilijakaan suostunut puhumaan valkonaamoille koreaa (vaikka kuinka yritimme teroittaa pointtia, että me kyllä puhuttais). Puhumattakaan siitä, ettei ravintolassa tarjoiltu sojua. Vaikkei sitä kyllä kukaan kaivannutkaan, mutta sanon vaan...

Kimchi oli kyllä ihan ok, samoin paputahnakeitto doengjangjjigae. Mutta muuten aika pettymys. Siispä korealainen ruoka sikseen, onneksi täällä riittää meksikolaisia ravintoloita: niistä itsellä ei ole sen kummempaa asiantuntemusta, joten kaikki meksikolainen maistuu blogistin suussa erinomaiselta.
Vegasia lähestyessä lämpötilat hiipi jo neljäänkymppiin, kyllä tarkenee (paitsi ei missään sisätiloissa, sillä ilmastointi on aina säädetty 15 asteeseen).

Matkalla pysähdyttiin Calico Ghost Townissa, vanhassa kaivoskaupungissa 1800-luvun lopulta. 

Entisajan kaupan tarjontaa...

...ja huumoria

Ja että kaikista pikaruokapaikoista In-N-Out on paras. En tietenkään ole kokeillut kuin muutamaa, mutta uskallan silti väittää; sitä paitsi samaa mestaa kehuvat kaikki muutkin, ehkä hieman asiantuntevammat tahot. (Hampurilaishaasteeseen liipaten voin muuten kertoa, että tällä hetkellä mennään neljässä hampurilaisessa, vasta. Mutta onhan se aika hyvin, kun viimeiseen kahdeksaan vuoteen en ole tainnut kertaakaan syödä hampparia pikaruokapaikassa...)

Ja että kun ajatte Hooverin padolle, niin parkkeeratkaa sinne Arizonan puolelle. Säästätte kympin. Maisemat on samat.


Korkeanpaikankammo oli jälleen kerran koetuksella, kun kävelimme vielä sillan edestakaisin. Välillä piti vähän hengitellä syvään ja tuijotella horisonttiin, mutta muuten selviydyin hienosti.

Pato siltä puolelta, missä vesi on korkeammalla. 

Talviturkki tuli kastettua keskellä erämaata sijaitsevassa Mead-järvessä. Vesi oli noin 25-asteista.

Ja että haukkukoot kuka tahasa Vegasia muoviseksi ja pinnalliseksi (mitä se toki onkin), on se silti aika hauska paikka. Rahapussin onneksi tosin viivyimme vain kaksi yötä, mutta voisin poiketa joskus uudelleenkin.

Vaikka tällä reissulla ei New Yorkiin ehditäkään, niin korviketta oli sentään tarjolla
Ja samalla reissulla ihan Pariisiin saakka

Bellagion kuuluisa vesinäytös. Vähän olin kyllä pettynyt, pitää ihan sanoa, että vuonna 1993 Messilässä nähdyt "tanssivat vedet" tekivät suuremman vaikutuksen.

Ja että ei kannata tankata keskellä Death Valleytä (paitsi tietysti, jos bensa on jo loppumassa - siinä tapauksessa suosittelen lämpimästi tankkaamista!). Löpö maksaa siellä yli dollarin enemmän gallonalta kuin Vegasin lähiöissä. Tosin siinä vaiheessa, kun työntää siitä viimeistä satasen seteliä rulettipöytään Bellagiossa, ei se dollari gallonalta kuulostakaan enää kovinkaan merkittävältä säästöltä.

Mutta matka jatkukoon...

14 kommenttia:

 1. Jes, kuulostaa huipulta reissulta! Minäkin haluan Amerikkaan road trippailee! :D Hauskaa loppureissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka on ollut kyllä hauska ja vielä on puolet jäljelläkin. Vähän säästämistä se vaatii (ainakin itselläni), mutta reissussa ehtii nähdä niin paljon kaikenlaista, että on säästämisen väärtti!

   Poista
 2. Upeita maisemia. Karun kaunista ja niin jenkkiläistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Täällä maisemat vaihtuvat yhdessä päivässä jo niin hurjasti, että on tosiaankin kuin saapuisi eri maahan :)
   Osa maisemista on ollut just niinkuin elokuvien perusteella kuvittelin, mutta esimerkiksi täällä Arizonassa maisemat ovat todellakin yllättäneet; täällä kasvaa koivujakin??!! Luulin, että olis pelkkää autiomaata :D

   Poista
 3. Kiitos Hooverin padon kuvista! Me teimme tiukan valinnan, kun aikaa Las Vegasissa oli vain 1,5 päivää (olimme kaupungissa 2 yötä), niin valitsimme "maailmanympärimatkan" siellä Hooverin padon sijaan. Kävimme jopa ylhäällä Eiffelin tornissa, jossa voi ihailla Pariisin näkymiä turisteille jaettavien iPadien avulla, niiden "läpi" katsomalla Las Vegasin katunäkymät vaihtuvat Pariisin katunäkymiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli samalla tavalla noin 1,5 päivää (2 yötä), emmekä me sinä aikana menneet padolle, vaan säästimme sen seuraavalle majoitukselle (joka oli siis aivan Vegasin naapurissa Hendersonissa). Luulen, että teitte ihan hyvän päätöksen jättämällä tällä kertaa padon väliin, koska ei se kuitenkaan _niin_ ihmeellinen ollut, ainakaan omasta mielestäni (makuasia, toki). Vegasissa olisi ollut niin hurjasti nähtävää, emmekä me edes ehtineet puolentoista päivän aikana ollenkaan Stripin pohjoispään hotelleille!! Mihin se aika oikein hukkui? :)
   Tuo maailmanympärimatka oli varmasti hieno, ja hotelleissa kulkemalla pääsi ihan tunnelmasta toiseen.

   Poista
 4. Sehän siinä on, että vaikka ulkona olisi kuinka kuuma, pitää mukana olla aina jokin villatakki, fleece tai vastaava, että tarkenee sisätiloissa :) Olen samaa mieltä - kyllä se Vegas aika hauska paikka on :D. On tullut muutaman kerran käytyä ja kerran oltiin jopa viikko eikä kyllästytty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei kyllä rahapussi kestäisi viikon reissua :D :D Tekemistä ja näkemistä varmaan riittäisi, me oltais ihan mielellämme voitu myös viettää vielä yksi päivä pelkästään uima-altaalla hengaten ja hotellin salia hyödyntäen :)

   Poista
 5. Pakko päästä katsomaan joskus lähitulevaisuudessa noita hylkeitä, niitä on niin monessa blogissa näkynyt.

  Me luultiin, ettei Death Valleysta saa bensaa ollenkaan, ennen kuin nähtiin se itse bensis, niin oltiin onneksi varauduttu. Ihan hullun hintaista, mutta jos bensa tuodaan tuonne säiliöautoilla, niin kaipa hinta on perusteltu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne hylkeet oli kyllä vekkuleita, ihan selvästi tulivat oikein poseeraamaan ihmisille :D

   Me ei edes tajuttu, että se bensa oli suhteessa NIIN kallista, koska oltiin tulossa Kaliforniasta, jossa sielläkin bensan hinta on korkeampi kuin vaikkapa Nevadassa tai Arizonassa taajamissa..

   Poista
 6. Mukavaa reissun jatkoa! Varmasti pidätte Grand Canyonista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes jes, sitä odotellessa (huomenna päästään!) :)

   Poista
 7. Vegasissa olisi ehdottomasti hauska joskus käydä! Muutenkin tuo teidän road trippinne kuulostaa ihan huipulta. Tässä taas melkein pukkaa matkakuumetta Jenkkeihin päin. Grand Canyon on ihan ehdottomasti bucket listallani (vaikken myönnäkään, että mulla sellaista listaa varsinaisesti olisi).

  Me kävimme testaamassa korealaista bbq:ta Hongkongissa syksyllä, ja siellä jo totesimme, että ei sitä taida kannattaa maistella muualla kuin Koreassa. Harmitti kauheasti, että sapuska ei ollut läheskään niin hyvää kuin se oli Koreassa ollut, vaikka ei se nyt mitään pahaakaan ollut. Losin Koreatownissa korealaiset ovat nykyään käsittääkseni vähemmistönä. Muistaakseni noin puolet väestöstä on siellä latinoja ja joku kolmasosa olisi aasialaistaustaisia.

  VastaaPoista
 8. Vegas oli hauskempi kuin odotin, tosin aika hintava myös. Grand Canyon oli mahtava, mutta suosittelen lämpimästi myös Zionin luonnonpuistoa!

  Kaipa se on vaan todettava, että vaikka kuinka olisi korealaisen mummon tekemää sapuskaa, ei se maistu samalle kuin Koreassa, korealaisista raaka-aineista korealaisessa ravintolassa. Höh :(

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...