tiistai 29. syyskuuta 2015

Ollako vai eikö olla

...siinä pulma.

Melkolailla kuukausi sitten päivitin blogia viimeksi, ja vaikka kuukaudessa on ehtinyt vaikka mitä, ei mikään ole päätynyt blogiin asti. Kirjoittaminen on ollut mielen päällä lähes päivittäin, mutta arjen asettautuminen on vienyt niin mehut kuin kirjoitushalutkin, eikä konetta edes haaveile avaavansa enää työpäivän jälkeen. 

Korea-ajan lähestyessä loppuaan mietin usein, mitä aion tehdä blogin kanssa; harrastus on ollut osa jokapäiväistä elämääni jo liki kolme vuotta. Mihin saisin purettua kirjoitusvimmaa, kenelle kerrottua päivänpolttavista asioista ja miten jatkaisin blogia yhä Korea-aiheeseen nojaten (tai ehkä ilman?). En kuitenkaan osannut edes ajatella, että Suomeen paluun jälkeen onkin vuorossa voimakas vastareaktio ja suoranainen heitteillejättö niin blogin kuin sen fb-sivujenkin suhteen. 

Jatko on edelleen kysymysmerkki. Mielestäni Jalallakoreasti toimi nimenomaan Korea-blogina, selkeällä linjalla ja punaisella langalla - mitä nyt joskus saattoi lanka hukkua, mutta löytyi yleensä ennen pitkää - enkä oikeastaan näe mitään tapaa, miten Korea-aihetta voisi vielä jatkaa Suomeen palaamisen jälkeen samalla intohimolla kuin paikanpäällä asuessa. 

Siispä olen punninnut uuden blogin perustamista siinä tapauksessa, että kirjoittaminen enää ylipäätään luonnistuu. Toisaalta kuitenkin tuntuu haikealta ja vaikealta jättää Jalallakoreasti yksin bittiavaruuteen - löytyisikö sittenkin jatkoa? Päätös jäänee vielä toistaiseksi hautumaan.

Ehkä inspiraatio vielä iskee, tai ehkä Korea-aiheista kirjoittamista löytyy sittenkin? 

Viime yönä en kuuta nähnyt, mutta puolikas mollotti taannoin Kustavin merimaiseman yllä.

Blogistin lisäys: samoissa maisemissa maisteltiin myös viimeiset makkolit, kimchit ja pohjoiskorealaiset epämääräiset (vanhalta kellarilta maistuvat) liköörit. Saatiinpa siis jotain Korea-aiheista tähänkin postaukseen!20 kommenttia:

 1. Olisi todella mukavaa päästä vielä lukemaan tekstejäsi, joten totta kai toivon, että et ainakaan kokonaan lopettaisi bloggaamista. Ymmärrän hyvin tuon paluun myötä tulleen reaktion. Ehkä inspiraatio vielä iskee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä odotellessa. Nyt on ainakin ensimmäinen askel otettu kun pitkän tauon jälkeen sai postauksen aikaiseksi!

   Poista
 2. Avaa toinen blogi ja pidä tämä siinä rinnalla, päivitä tätä kun aihe on sopiva, kyllä se sieltä meidän lukulistoille sitten pompsahtaa :)
  Olis ihan kiva kuulla miten kotiutuminen on sujunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, uusi blogi "puhtaalta pöydältä" (ainakin melkein)... kotiutuminen on kyllä sujunut ihan mukavasti!

   Poista
 3. Minä tietty toivon, että jatkaisit jossain muodossa. Tässä tai uudessa tai molemmissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmissa...huhhh!! Ehkä kuitenkin yksi kerrallaan :D

   Poista
 4. Harmittaa, jos lopetat blogaamisen kokonaan.

  Onko muuten nuo "eines" kimchit mistään kotoisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne eineskimchitkin pahimpaan himoon auttavat. Nuo meidän olivat paistettua, että enivei vähän erikoista..

   Poista
 5. Kyllä se vaan tämä suomalainen työelämä meinaa hukuttaa bloggaamisen ihan väkisin. Mutta jos pääset pinnalle, niin mielelläni seuraisin, että kuinka tänne sopeudutte. Vähän sellaista vertaisryhmää tässä kaipaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla etten oo ainoa hukkuva...
   Vertaistuki on kyllä hyvä!

   Poista
 6. Sun blogista oli todella paljon hyötyä 10 päivän Soulin reissullamme! Tuli luettua aikalailla iltaisin postauksia ja oppi ymmärtämään etelä-korealaista kulttuuria paremmin :) Tykkään<3

  VastaaPoista
 7. Käyn täällä aina välillä kurkistamassa, onko tullut uusia ihan-mistä-vaan-postauksia, muttei vielä ole onnistanut. Hyvää kesää! :)

  -Heini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla...on se aika usein mielessä, että josko NYT, mutta katsotaan. Älä luovu toivosta ;)

   Hyvää kesää!

   Poista
 8. Nyt kun olet kohta vuoden miettinyt, niin olisiko jo aika palata takaisin? Olisi kiva kuulla, että mitä sinulle kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sitä ollaan edelleen... Koreassa on vuoden aikana tullut käytyä jo kahdesti, mutta kirjoitusinto ja punainen lanka on edelleen hukassa, eikä lyhyistä visiiteistä ole riittänyt blogin ylläpitomateriaaliksi.

   Pitäisiköhän aloittaa jokin ihan uusi blogi?!

   Poista
 9. Hei, oletkos aloittanut uuden blogin?
  Vaikka en koskaan kommentoinut, kaipaan blogiasi, oli niin mielenkiintoista lueskella miltä arki näyttää toisella puolella maailmaa. Ja olisi kiva lukea miltä arki näyttää nyt koto-Suomessa,kun sitä elää paluumuuttajana, vai solahtaako sitä suoraan entiseen.
  terveisin Liisa Inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! En ole (vielä) aloittanut, mutta monesti se on ollut mielessä ja ehkäpä joku päivä ilmestyykin..

   Poista
 10. Täytyy huhuilla täällä pitkästä aikaa, jotta tiedät, että tekstejäsi edelleen kaipaillaan! :) Toivottavasti kaikki on hyvin. Minä haaveilen edelleen paluusta Koreaan barbequen pariin, mutta toistaiseksi reissut ovat suuntautuneet muualle. (Neljä vuotta jo muuten vierähtänyt maailmanympärireissun alkupuolesta, huhhuh! :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi... melkeinpä päivittäin on blogin päivittäminen (tai oikeastaan uuden aloittaminen) mielessä, mutta jotenkin kynnys on liian korkea. Onpa kuitenkin ihana kuulla, että joku vielä kaipailee :D

   Kaikki on hyvin, ja minä myös haaveilen vielä korealaisesta ruoasta, mutta toistaiseksi ei suunnitelmissa Korean reissua ainakaan ihan lähitulevaisuudessa. On muuten käsittämätöntä, miten nopeasti aika on mennyt! Blogi on päivittynyt viimeksi kolmisen vuotta sitten; mihin ne vuodet katoaa?

   Vieläköhän se kirjoittaminen lähtisi sujumaan...?

   Poista
  2. Varmasti kirjoittaminen lähtisi sujumaan, en epäile yhtään! :) Mahtavaa kuulla, että kaikki on hyvin! Jos päädyt aloittamaan uuden blogin, huikkaa toki siitä täällä, niin minä ja muut tiedämme, mihin osoitteeseen tulla seurailemaan. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...